Ι. Δραγασάκης: “Η Πολιτεία θα είναι πάντα στο πλευρό των κατοίκων της Σαμοθράκης”

Επίσκεψη στη Σαμοθράκη πραγματοποίησε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ιώαννης Δραγασάκης, προκειμένου να συζητήσει με τοπικούς φορείς για τις πληγές που υπέστη το νησί τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, όπου παρέθεσε και ομιλία, όπου και επεσήμανε ότι πρωταρχικό μέλημά της Κυβέρνησης είναι η άριστη συνεργασία μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης, κατοίκων και Πολιτείας, για να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί το ποσό των 300.000 ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Παράλληλα τόνισε πως το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έχει κάνει σχεδιασμό και έχει εντάξει έργα ύψους 6 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών σε όλες τις υποδομές και τα οδικά δίκτυα που επλήγησαν, ενώ  θα διατεθεί, παράλληλα, και το ποσό του 1, 650 εκατομμυρίου ευρώ για την αποκατάσταση των υπόλοιπων καταστροφών που υπέστη το νησί.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος του νησιού, Θανάσης Βίτσας, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το ενδιαφέρον της Πολιτείας και δει, για την άμεση ανταπόκριση από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πλημμύρες.