Έντονη αντίδραση εκφράζει ο Δήμαρχος Σουφλίου σχετικά με την απόφαση να σταματήσει η λειτουργία των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Σουφλί και Τυχερό — μια εξέλιξη που, όπως τονίζει, πλήττει ευθέως τους κατοίκους μιας ήδη δοκιμαζόμενης περιοχής.
«Καμία δύναμη δεν είναι μεγαλύτερη από τη συνήθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας όμως πως για τον Δήμο Σουφλίου, που βρέθηκε στο επίκεντρο των δύο καταστροφικών πυρκαγιών στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου και καταγράφει τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση στην Π.Ε. Έβρου, η συνήθεια της εγκατάλειψης πρέπει να σταματήσει.
Ο Δήμαρχος υπενθυμίζει πως ο Δήμος Σουφλίου είναι ο έβδομος σε έκταση στη χώρα και πως οι κάτοικοι των ορεινών και απομακρυσμένων οικισμών εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τα συγκεκριμένα καταστήματα των ΕΛΤΑ.
«Με ποια κριτήρια αντιμετωπίζονται οι πολίτες αυτής της πολύπαθης περιοχής με όρους λογιστικής τακτοποίησης; Σε ποια καταστήματα θα εξυπηρετούνται οι ηλικιωμένοι κάτοικοι όταν μιλάμε για μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις;», διερωτάται ο Δήμαρχος.
Σημειώνει ακόμη ότι, μετά και την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη, η περιοχή οδηγείται σε περαιτέρω απομόνωση και υποβάθμιση:
«Διαπιστώνουμε διαρκώς τη συρρίκνωση των υπηρεσιών και την υποβάθμιση της περιοχής μας. Τα λόγια πρέπει να συμβαδίζουν με τα έργα».
Ο Δήμαρχος ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ σε Σουφλί και Τυχερό και την πλήρη στελέχωσή τους, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για υποδομές ζωτικής σημασίας.
Τέλος, ενόψει του συνεδρίου της ΚΕΔΕ με τίτλο «Επιτέλους, Αυτοδιοίκηση», που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη, καλεί τους πολίτες του Δήμου Σουφλίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα:
«Να αποδείξουμε για ακόμη μία φορά πως στον τόπο αυτό, που αξίζει να ζεις, κανείς δεν πρέπει να παίζει με τη νοημοσύνη μας και να μας αντιμετωπίζει ως παρίες».




















