Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
31.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΔιαζύγια σε… μισή ώρα

Διαζύγια σε… μισή ώρα

Μειώνεται στο ελάχιστο ο χρόνος έκδοσης συναινετικών διαζυγίων, με βάση νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ενώ μέχρι πρότινος, ο χρόνος αναμονής για τα συναινετικά διαζύγια ξεπερνούσε το ένα έτος, πλέον η διαδικασία αυτή, θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μισή ώρα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πηγαίνουν καθόλου σε δικαστήριο.

Οι σχετικές δικαστικές διαδικασίες που ισχύουν θα καταργηθούν. Αρμόδιος για τη λύση του γάμου συναινετικά θα είναι στο εξής ο συμβολαιογράφος, ο οποίος θα εκδίδει την απαραίτητη συμβολαιογραφική πράξη χωρίς άλλες διατυπώσεις. Το σημαντικό είναι ότι εκτός από το διαζύγιο ενώπιον συμβολαιογράφου με συμβόλαιο θα ρυθμίζονται με κοινή συμφωνία τα οποία αποτελούν απότοκες συνέπειες ενός διαζυγίου.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται με συμβολαιογραφική πράξη θα ορίζονται και θα συμφωνούνται θέματα επιμέλειας των τέκνων, επικοινωνίας των διαζευγμένων γονέων αλλά και της διατροφής.

Κρίσιμο είναι το σημείο των νέων ρυθμίσεων που επιβάλλει να παρίσταται συνήγορος και για τις δύο πλευρές ώστε να υπάρχει πλήρης προστασία και συμβουλευτική υποστήριξη σε νομοθετικά θέματα τα οποία αυτονοήτως υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παραμένει ο Βαγγέλης Ρούφος Διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμο είναι το ΦΕΚ με τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας Άδωνη...

Τουριστική καθίζηση στη Σαμοθράκη – Με μόλις 30 επιβάτες έφτασε το πλοίο από Αλεξανδρούπολη

Απόγνωση προκαλούν τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στη Σαμοθράκη εν μέσω της τουριστικής σεζόν....

Yποψήφιος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου o Ιωάννης Τάκας

Με αίσθημα ευθύνης και εκτίμησης στα μέλη και τους φίλους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον...

Αλεξανδρούπολης FC: Συλλυπητήρια Ανακοίνωση για το θάνατο του Αντώνη Κεραμάρη

Η οικογένεια της Αλεξανδρούπολης FC αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Αντώνη Κεραμάρη, μια εμβληματική...

Παρόμοια