Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, 2025
6.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΔιάκριση ερευνητικής πρότασης ομάδας καθηγητριών του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ

Διάκριση ερευνητικής πρότασης ομάδας καθηγητριών του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ

Με πολύ μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια θα θέλαμε να συγχαρούμε δημόσια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Αντιπρόεδρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ, κα Μαρία Παππά, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ κα Ευαγγελία Σιναπίδου και την Υποψήφια Διδάκτορα του Εργαστηρίου Γεωργικής Εντομολογίας και Ζωολογίας κα Γαλήνη Κούτσουλα για τη διάκριση της ερευνητικής τους πρότασης Post-Fire Insects στην πρωτοβουλία DUTH to the people!!!

Tο καινοτόμο project με τίτλο “Επιδράσεις πυρκαγιών στην αφθονία και σύνθεση των κοινοτήτων εντόμων: περίπτωση μελέτης στον νομό Έβρου” στοχεύει στην καταγραφή της εξέλιξης των κοινοτήτων ωφέλιμων εντόμων, όπως είναι οι επικονιαστές (άγριες μέλισσες) και οι φυσικοί εχθροί φυτοφάγων εχθρών των καλλιεργειών σε αγροοικοσυστήματα στις πληγείσες περιοχές στην περιοχή του Έβρου, στη βιβλιογραφική μελέτη των επιδράσεων πυρκαγιών σε πληθυσμούς εντόμων, και τελικά στη σύσταση διαχειριστικών πρακτικών για την ταχεία αναγέννηση της φυτοκοινότητας .

Το Post-Fire Insects περιλαμβάνει και δράσεις διάχυσης και επικοινωνίας των σκοπών και των αποτελεσμάτων του έργου, μέσω ομιλιών στο επιστημονικό και το ευρύ κοινό, αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεντεύξεων, ανακοινώσεων σε συνέδριο και δημοσιεύσεων. Επιπλέον θα προσφέρει ερευνητική και εργασιακή εμπειρία σε έναν/μία μεταπτυχιακό/ή φοιτητής/τρια και έναν/μία προπτυχιακό/ή φοιτητή/τρια, οι οποίοι πρόκειται να επιλεγούν και να προσληφθούν στο άμεσο μέλλον.

Η συγκεκριμένη ερευνητική πρόταση συμπεριλαμβανόταν μεταξύ των δέκα προτάσεων από τα Τμήματα του ΔΠΘ που αξιολογήθηκαν για την επιστημονική τους αριστεία και την καινοτομία και προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση, όπου αξιολογήθηκαν εκ νέου από πολίτες της Θράκης και φορείς, ώστε να επιλεγούν οι πέντε προτάσεις που θα χρηματοδοτήσει το ΔΠΘ για την ανασυγκρότηση του Έβρου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Η αξιολόγηση των προτάσεων αφορούσε την παρουσίαση των ερευνητικών στόχων, τη σύνδεση προβλημάτων και λύσεων, την ομάδα εφαρμογής, τη σαφήνεια τόσο της μεθοδολογίας όσο και των αποτελεσμάτων, την επιδιωκόμενη προσαρμογή/αλλαγή συμπεριφοράς και τη βιωσιμότητα του έργου.

Η σημαντικότατη αυτή διάκριση αποδεικνύει τη συνεχή προσπάθεια του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ να αναπτύσσει και να εφαρμόζει καινοτόμα ερευνητικά εργαλεία εστιάζοντας στην επιστημονική ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας.

Κα Παππά, κα Σιναπίδου, κα Κούτσουλα, Θερμά Συγχαρητήρια από όλες και όλους μας!!!

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

"
"

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Σε κρίσιμη κατάσταση 62χρονος μετά από τραυματισμό κατά τη διάρκεια της άσκησης “Αίσιος Οιωνός”

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης 62 χρονος πολίτης ο...

Μαρινάκης για Αλεξανδρούπολη: «Καμία φυγάδευση του πρωθυπουργού – Έφυγε κανονικά από έξοδο ασφαλείας»!

Στα όσα ακούστηκαν για τη χθεσινή αναχώρηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το αεροδρόμιο...

Νέα λεωφορεία στο στόλο του ΚΤΕΛ Έβρου – Παραλαβή ενός Setra και δύο Temsa

Ακόμη μία σημαντική προσθήκη στον στόλο του ΚΤΕΛ Ν. Έβρου Α.Ε. πραγματοποιήθηκε πριν λίγες...

Θλίψη στη Λάρισα: Σήμερα η κηδεία της 18χρονης Ανθίας που βρέθηκε νεκρή στην Αλεξανδρούπολη

Βαρύ πένθος στη Λάρισα για τον πρόωρο χαμό της 18χρονης φοιτήτριας Ανθίας Τσαγγαρά, η...

Παρόμοια