Δράση δενδροφύτευσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Κίρκη Έβρου, στο πλαίσιο της 9ης περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης.
Η Κίρκη αποτελεί μία από τις περιοχές που επλήγησαν σοβαρά από τις εκτεταμένες πυρκαγιές του Αυγούστου του 2023. Παρά την καταστροφή που υπέστη, η τοπική κοινωνία παραμένει ενεργή, συμμετέχοντας σε δράσεις που στοχεύουν στη σταδιακή αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στο πλαίσιο της δράσης φυτεύτηκαν πλατύφυλλα και βραδύκαυστα δέντρα, με στόχο τη δημιουργία πιο ανθεκτικών δασικών εκτάσεων. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις υλοτομίας και αντιπλημμυρικά έργα, με σκοπό τη θωράκιση της περιοχής και την ασφαλή φυσική αναγέννηση του τοπίου.
Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, καθώς και η συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης, ο οποίος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, στηρίζει διαχρονικά πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη συνοχή και την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ανέφερε ότι η Περιφέρεια συνεχίζει με σχέδιο και συνεργασίες τις παρεμβάσεις για την αναγέννηση της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί συλλογική ευθύνη.
Η δράση εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια περιβαλλοντικής αποκατάστασης περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, με έμφαση στη βιωσιμότητα και τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.






























