Δ. Πέτροβιτς: “Προσοχή τις επόμενες ημέρες σε όσους κατασκηνώνουν στις όχθες του Άρδα” (video)

Την αύξηση της στάθμης των υδάτων στην βουλγαρική μεριά του ποταμού Άρδα, έχουν ως αποτέλεσμα οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Από χτες, όπως ενημερώνουν οι Βουλγαρικές Αρχές, μέσω του φράγματος του Ιβαιλοβγκραντ, αποδεσμεύεται ποσότητα νερού η οποία ξεπερνά τα 300 κυβικά ανά δευτερόλεπτο, εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος εφιστά την προσοχή των πολιτών, κυρίως των κατασκηνωτών, κοντά στις όχθες του ποταμού, καθώς αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η 24η συνάντηση νέων “Αρδας 2018”, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος κίνδυνος.

Παράλληλα, έχει ενημερωθεί και ο Δήμος της Ορεστιάδας για την ρηματική διακοίνωση η οποία απεστάλη προ ολίγων ημερών, έτσι ώστε να λάβει όλα τα προβλεπόμενα και αναγκαία μέτρα, για την προστασία των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ.

Το φαινόμενο αυτό σύμφωνα με τις Βουλγαρικές αρχές θα διαρκέσει  εως τις 2 με 3 Αυγούστου. “Μέχρι τότε θα πρέπει όλοι όσοι δραστηριοποιούνται πλησίον του ποταμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί” πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, τονίζοντας ωστόσο πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει εκκένωση του χώρου ή κάποιο άλλο πρόβλημα.