Δ. Πέτροβιτς: «Πολύ σημαντική εξέλιξη για τη Σαμοθράκη, η υλοποίηση του μεταφορικού ισοδύναμου» (video)

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, το νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο, το οποίο περιέχει και το νησί της Σαμοθράκης, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αυτό που προβλέπει το νομοσχέδιο είναι  είναι οι κάτοικοι της νησιωτικής Ελλάδας να απολαμβάνουν τιμές σε προϊόντα και μεταφορές ίδιες με τους κατοίκους της ηπειρωτικής χώρας, μέσω της επιδότησης του κόστους.

Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη η οποία μπορεί να προσδώσει μίαμεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα στις διάφορες επιλογές που σχετίζονται με την οικονομία του νησιού, επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος έχει ασχοληθεί επισταμένως με το εν λόγω θέμα.

«Θεωρώ ότι με αυτήν την εξέλιξη γίνεται ένα βήμα μπροστά» υπογράμμισε, δεν παρέλειψε δε, να σχολιάσει το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο   περιλαμβάνεται και διάταξη που προβλέπει την Ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

» Δεν μπορούμε όμως να ισχυριστούμε το ίδιο για τη διάταξη του νομοσχεδίου, που ενώ προβλέπει ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, εν τούτοις δεν περιλαμβάνει και δεν αναφέρει κάτι ανάλογο για την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό έλλειμμα, που οφείλουν να θέσουν οι βουλευτές του Έβρου, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου» πρόσθεσε.