Δ. Πέτροβιτς: “Κάνουμε ότι μπορούμε για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου”

Σάρκα και οστά παίρνει το διασυνοριακό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης των ποταμών Στρυμόνα και Έβρου, έργο το οποίο  εντάχθηκε στο διασυνοριακό πρόγραμμα Ιnterreg Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 11,5 εκ. ευρώ  και πιο συγκεκριμένα 4,2 εκ. ευρώ για την πλευρά της Βουλγαρίας και 7,3 για την πλευρά της Ελλάδας.

Για τον Έβρο, το σχέδιο προβλέπει ενίσχυση των αναχωμάτων, κυρίως στα σημεία όπου ο ποταμός μαιανδρίζει, και εκεί θα γίνουν λιθορριπές  και άλλες παρεμβάσεις, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Βέβαια, όπως δήλωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, για να μπορέσει το ανάχωμα του Έβρου αλλά και τα επιπλέον αναχώματα στους άλλους ποταμούς, Άρδα και Ερυθροπόταμο, να γίνουν ισχυρά και περισσότερο λειτουργικά, απαιτούνται περισσότερα από 100 εκατομμύρια, πάντα σε συνάρτηση με ανάλογες δράσεις από τις γείτονες χώρες, Τουρκία και Βουλγαρία.

“Σε κάθε περίπτωση, εμείς δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, με τα μέσα και τα κονδύλια που έχουμε στη διάθεσή μας”,  επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου