fbpx
23.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Δ. Μερκούρης: “Να εξωραϊστεί ο χώρος και να νομιμοποιηθεί η παρουσία των βαρκών στην Απολλωνιάδα”

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης την 6η Ιουνίου 2022

- Χορηγούμενη-

“Το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου και του συμβούλου της δημοτικής κοινότητας χαίρει άμεσης δημοκρατικής νομιμοποίησης, αφού προκύπτει από την εκλογή από το τοπικό εκλογικό σώμα με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία. Ωστόσο, ο αιρετός σύμβουλος έχει την υποχρέωση κατά την άσκηση των καθηκόντων του για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών και κατοίκων του δήμου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης την 6η Ιουνίου 2022 κλήθηκα να «απολογηθώ» όχι στη βάση της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης, αλλά στο πλαίσιο προάσπισης από κάποιους της οικονομικής συναλλαγής, της προχειρότητας, της παρανομίας, και της αταξίας. Όλων αυτών των χαρακτηριστικών δηλαδή, που λειτουργούν σε βάρος του συνόλου.

Ακούστηκαν πολλά και ιδιαίτερα από κάποιους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δημοσιοποιήσουν το αίτημά μου, που είναι αναρτημένο από τον Φεβρουάριο, αλλά προέβαλαν το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκαν συνομιλίες. Ναι, κύριοι δημοσιοποιήθηκαν οι συνομιλίες, γατί συνομιλούσαν δυο θεσμικά πρόσωπα για θέματα του Δήμου. Η συνομιλία δεν αφορούσε προσωπικές σχέσεις ή ιδιωτικά θέματα. Δε θα σταθώ σε όλα αυτά, ούτε και στις δεκάδες προτάσεις μου https://ermiss.blogspot.com/2019/09/blog-post_30.html, αλλά σε αυτά που νομίζω έχουν αξία και καταδεικνύουν το πολυεπίπεδο και πολυδιάστατο έλλειμμα μιας πεπαλαιωμένης και διαπνεόμενης πολιτικής αντίληψης η οποία είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη της περιοχής.

Καταρχάς, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχε στα χέρια του το έγγραφο αίτημά μου, ούτε και ενδιαφέρθηκε να αναγνωστεί στο σύνολό του. Στο αίτημά μου τέθηκαν επίσης, ζητήματα όπως: Α) Οι φθαρμένες, σάπιες πέργολες κατά μήκος όλης της παραλιακής οδού (Να σημειωθεί ότι δεν έχουν περάσει δύο χρόνια από την ολοκλήρωση του έργου) και Β) Η κούνια ΑΜΕΑ στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης, στο αίτημά μου ζητούσα ή να παρθούν μέτρα ασφαλείας ή να απομακρυνθεί, πριν τραυματιστεί σοβαρά κάποιο παιδί.

Εκείνο που ενδιέφερε ήταν η εξυπηρέτηση του αιτήματος κάποιων πολιτών, οι οποίοι από άγνοια τοποθετούσαν με αταξία τις βάρκες στην περιοχή Απολλωνιάδας. Εκείνο που ενδιέφερε ήταν η αποποίηση των ευθυνών που προκύπτουν από τη μη αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, αλλά και η διάθεση με πνεύμα προχειρότητας να φορτωθούν οι ευθύνες σε έναν νέο αυτοδιοικητικό, που ενδιαφέρθηκε για την αναβάθμιση της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κάποιοι έφτασαν στο σημείο να πουν ότι παρανομούσαν τόσα χρόνια, αλλά τώρα θα τα φτιάξουν. Έφτασαν στο σημείο να προτρέψουν, με τον τρόπο τους, τους συνδημότες μας να κάνουν αυθαιρεσίες και τα τυχόν πρόστιμα που θα καταλογιστούν, να τα πληρώνει ο Δήμος, δηλαδή όλοι εμείς. Υπήρχαν βέβαια, στην αίθουσα και οι γνωστοί Πόντιοι Πιλάτοι και ο αυτοαποκαλούμενος «Εντόπιος».

Κλείνοντας, θα επαναλάβω αυτό που δήλωσα και στο Συμβούλιο. Η Παραλιακή είναι η εικόνα της πόλης και κανένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και όπως θέλει. Αν οι βάρκες είναι νόμιμα εκεί, να παραμείνουν και να εξωραϊστεί ο χώρος. Αν δεν είναι νόμιμα, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε να υπάρχει νομιμότητα και ευταξία”.

Δημήτρης Μερκούρης

Σύμβουλος Δ.Κ. Αλεξανδρούπολης και μέλος Δ.Σ. Τ.Ι.Ε.Δ.Α.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο