Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2025
24.2 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΔ. Αδαμίδης: Απαιτείται προσοχή από τους ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στη...

Δ. Αδαμίδης: Απαιτείται προσοχή από τους ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στη λίστα χειρουργείων

Στο ραδιόφωνο sferikos 99,3 και στον Σάκη Σταυρίδη μίλησε ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης και αναφέρθηκε  στη λειτουργία της λίστας χειρουργείων.

Ερωτώμενος ο Δημήτρης Αδαμίδης για τη λίστα χειρουργείου και αν υπάρχει περίπτωση κάποιος ασθενείς να βγει από αυτήν, αν μπει μια φορά, απάντησε πως η μόνη περίπτωση για να συμβεί αυτό είναι να προκύψει ένας ιατρικός λόγος, όπως μια επιπλοκή που δεν θα επιτρέπει την επέμβαση.

Οι λίστα, λειτουργεί ανά γιατρό. Πιο αναλυτικά, ο κάθε ασθενείς επισκέπτεται τον γιατρό που διαλέγει είτε στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία είτε στα απογευματινά, είτε νοσηλεύεται και προκύπτει ότι απαιτείται επέμβαση.

Ο προγραμματισμός γίνεται μετά από ειδικό έντυπο που παραδίδει ο γιατρός με όλα τα στοιχεία του ασθενή, την πάθηση, την επέμβαση και το χρόνο για το χειρουργείο. Χωρίς αυτό το έντυπο, κανείς δεν μπορεί να μπει στη λίστα, τόνισε ο κ. Αδαμίδης. «Αν ο ασθενείς όταν φύγει από το γιατρό, δεν έχει αυτό το χαρτί, σημαίνει ότι τον κοροϊδέψανε. Επίσης μόνο ο ασθενείς έχει το δικαίωμα να παραδώσει αυτό το χαρτί στον υπάλληλο του γραφείου λίστας χειρουργείου. Μετά την καταχώρηση στη λίστα γνωρίζει ο ασθενείς και το χρόνο περίπου του χειρουργείου».

Ο μέσος χρόνος αναμονής είναι ανάλογα με την πάθηση και τον γιατρό. Μπορεί να είναι από 20 ημέρες αλλά και κάποιους μήνες σημείωσε κι έχει επίσης σχέση και με το πόσες ώρες χειρουργείου διατείθονται σε κάθε γιατρό.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Δημήτρης Αδαμίδης:

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Σοκαριστικό τροχαίο στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής: 3 νεκροί, 2 σοβαρά τραυματίες -video

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (18/08) στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής,...

Στιγμές τρόμου για κατοίκους του Διλόφου Τριγώνου

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ομάδα "Το Τρίγωνό μας" στο fb, κάτοικοι του οικισμού Δίλοφος...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Ουρά 600 μέτρων στα διόδια οδήγησε στην τραγωδία – Ομογενείς από Αλβανία οι νεκροί

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής,...

Μερομήνια 2025-2026: Πιθανότητα για “λευκά Χριστούγεννα” – Ζεστή Πρωτοχρονιά

Τα παραδοσιακά μερομήνια, που αποτελούν μια εμπειρική μέθοδο πρόγνωσης του καιρού και καταγράφονται τον...

Παρόμοια