Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
23.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΟικονομιαΧρυσή Βίζα και με αγορές ελληνικών ομολόγων και μετοχών

Χρυσή Βίζα και με αγορές ελληνικών ομολόγων και μετοχών

Σε επέκταση του προγράμματος Χρυσή Βίζα (Greek Golden Visa), το οποίο αφορά τη χορήγηση αδειών διαμονής πενταετούς διάρκειας στην Ελλάδα σε πολίτες τρίτων χωρών και μέλη των οικογενειών τους που αγοράζουν ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ, σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας ανέφερε πως τα σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία είναι άμεσα υλοποιήσιμα, προβλέπουν επέκταση της Χρυσής Βίζας και σε πολίτες τρίτων χωρών που θα επενδύσουν σε ελληνικά ομόλογα και μετοχές του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα απο τελέσματα, το πρόγραμμα που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα είναι το πλέον ανταγωνιστικό της Ευρώπης.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, έως το τέλος του περασμένου Ιανουαρίου είχαν χορηγηθεί συνολικά 1.573 άδειες διαμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών που επένδυσαν σε ακίνητα στην Ελλάδα. Συνολικά οι άδειες που έχουν δοθεί, αν συμπεριληφθούν και οι συγγενείς των επενδυτών, είναι συνολικά 3.809.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αξιοποίηση του προγράμματος της Χρυσής Βίζας έχουν εκδηλώσει επενδυτές από την Κίνα, οι οποίοι έχουν λάβει 664 άδειες, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Ρώσοι (348), στην τρίτη οι Αιγύπτιοι (77) και ακολουθούν επενδυτές προερχόμενοι από τον Λίβανο (73) και την Ουκρανία (67).

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος μάλιστα είναι και το γεγονός ότι την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η αξία των κατοικιών που πωλήθηκαν σε ξένους επενδυτές αυξήθηκε το 2016 κατά 34,5% και ανήλθε σε 250 εκατ. ευρώ, έναντι 186 εκατ. ευρώ το 2015.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Εξαφάνιση του Χυτούδη – Περούδη Χαράλαμπου – Χρυσοβαλάντη στην Αθήνα

Ο Χυτούδης – Περούδης Χαράλαμπος – Χρυσοβαλάντης, 37 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή της πλατείας...

Αλεξανδρούπολη: Εγκαταλείφθηκε το εμβληματικό έργο τηλεθέρμανσης Φερών – 10 εκατ. ευρώ για άλλα έργα

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της εταιρείας «ΤΑΡ AG» ενέκρινε...

Στα τελωνεία Κήπων και Καστανεών ο Δ. Γαλαμάτης μαζί με τον Χ. Τοψίδη

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, βρέθηκε σήμερα μαζί με τον...

Συνεχίζει στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ο Βαγγέλης Ρούφος

Παρουσία του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη, οριστικοποιήθηκε και η επίσημα η...

Παρόμοια