Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου, 2026
13.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΧρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης από το Υπουργείο...

Χρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας και της ανθεκτικότητας του Δημοσίου, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου για τη θωράκιση των ψηφιακών υποδομών του δημόσιου τομέα και την ενίσχυση της ετοιμότητας απέναντι σε κυβερνοαπειλές.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με παρουσία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα, ανήκει στα πανεπιστήμια με τη μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης.  Η επένδυση αυτή ενισχύει την κυβερνοασφάλεια του ακαδημαϊκού ιδρύματος με σύγχρονο εξοπλισμό, αναβάθμιση υποδομών και τη δημιουργία Κέντρου Επιχειρήσεων Ασφάλειας (SOC), το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, δήλωσε: «Η χρηματοδότηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αποδεικνύει ότι η κυβερνοασφάλεια στα πανεπιστήμια δεν είναι μόνο τεχνολογικό ζήτημα, αλλά εθνική προτεραιότητα. Η στήριξη μας αυτή είναι επένδυση στη γνώση, στην ασφάλεια και στους ανθρώπους της Θράκης».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρουσιάστηκε στην Αλεξανδρούπολη το φωτογραφικό λεύκωμα του Μιχάλη Μπολιάκη «50 Χρόνια Φωτογραφίες (1976–2025)»

Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αποθήκη Νο 1, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η...

Θεσσαλονίκη: Δύο νεκρές γυναίκες σε υπόγειο 52χρονου – Η μία είχε εξαφανιστεί από την Αλεξανδρούπολη

Σοκαριστική υπόθεση με δύο νεκρές γυναίκες ερευνούν οι αστυνομικές Αρχές στη Θεσσαλονίκη, μετά τη...

Ανακοίνωση δρομολογίων του «Αδαμάντιος Κοραής» – Ακυρώσεις λόγω καιρού

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το δρομολόγιο του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» από Σαμοθράκη προς Λήμνο...

Επτά νεκροί οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο στη Ρουμανία: «Έχουν συνείδηση οι τραυματίες» – Ο μοιραίος δρόμος και τα σενάρια

Επτά νεκροί, όλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που ταξίδευαν για τη Γαλλία με τουριστικό βαν,...

Παρόμοια