22.8 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Αρχαιρεσίες του Σωματείου Τουριστικών Επαγγελμάτων Νομού Έβρου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ! ΔΕΥΤΕΡΑ 11/07 από τις 12:30 έως τις 19:30 στο Εργατικό Κέντρο (Λ. Δημοκρατίας 372)

- Χορηγούμενη-

Οι αρχαιρεσίες του Σωματείου Τουριστικών Επαγγελμάτων Νομού Έβρου  για τη ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβούλιου, Ελεγκτικής Επιτροπής  & Αντιπρόσωπων στη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική  οργάνωση θα πραγματοποιηθούν  

την  ΔΕΥΤΕΡΑ  11 ΙΟΥΛΙΟΥ  2022 και ώρες 12:30 – 19:30 

στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 372).

Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα γίνεται μέχρι και τη Παρασκευή  08 Ιουλίου 2022 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Σωματείου: [email protected]

 Για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα  6978896059- 6979816987 

Η εφορευτική επιτροπή

Συνάδελφοι,  ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στις ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ , ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ

Eδώ και δεκαετίες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον Τουρισμό και την Εστίαση θησαυρίζουν ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Όλες οι κυβερνήσεις με σειρά αντεργατικών νόμων και με τη βοήθεια των συνδικαλιστών που στηρίζουν τους εργοδότες, νομιμοποίησαν τη σύγχρονη σκλαβιά, καταργώντας το 8ώρο, τα συνεχόμενα ρεπό, θεμελίωσαν και εξάπλωσαν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. 

Παρά την τεράστια κερδοφορία των επιχειρήσεων του κλάδου, οι μισθοί είναι στα επίπεδα του 2007, ενώ αποτελεί καθεστώς η ατομική διαπραγμάτευση της αμοιβής και η δουλειά χωρίς δικαιώματα (πλήρη ασφάλιση, δώρα, μέτρα ασφαλείας κτλ.). Στις σημερινές συνθήκες, της μεγάλης ακρίβειας, σε ρεύμα, καύσιμα και όλα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά, οι μισθοί μας έχουν χάσει μεγάλο μέρος της αγοραστικής τους αξίας.

Το κόστος της πανδημίας πληρώθηκε και αυτό από τους εργαζόμενους του κλάδου οι οποίοι κλήθηκαν να επιβιώσουν με ψίχουλα από τα επιδόματα που η κυβέρνηση έδινε με το σταγονόμετρο, ενώ την ίδια ώρα μοίραζε εκατομμύρια από το υστέρημα των φορολογουμένων σε μεγάλους τουριστικούς ομίλους για να μη βγει δεκάρα από τα παραγεμισμένα σεντούκια τους.

Στην περίοδο που διανύουμε, με τις προβλέψεις για μεγάλη άνοδο της τουριστικής κίνησης, οι μεγάλοι όμιλοι απαιτούν να βγει η δουλειά σε συνθήκες σκλαβιάς. Οι εργαζόμενοι του κλάδου αρνούμαστε να εργαστούμε σε τέτοιες συνθήκες όχι γιατί είμαστε τεμπέληδες, όπως λένε τα διάφορα ΜΜΕ  για λογαριασμό των εργοδοτών , αλλά γιατί δεν γεννηθήκαμε σκλάβοι και δεν σκοπεύουμε να ζήσουμε σαν δούλοι για να 10πλασιάζουν τα κέρδη τους οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες.

Επιπλέον, διάφοροι παράγοντες προσπαθούν να μας πείσουν ότι από τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε βάση του ΝΑΤΟ, οι εργαζόμενοι θα βγούμε κερδισμένοι με τα λεφτά που θα ξοδεύουν τα ΄΄ναυτάκια΄΄. Αλήθεια, μετά την τελευταία παρουσία τους ,πόσο άλλαξε η ζωή μας, πόσο αυξήθηκε το μεροκάματο ,πόσα ”δώρα” έπαψαν να επιστρέφονται, πόσα ένσημα παραπάνω κολλήθηκαν; Και βέβαια δεν ξεχνάμε ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με  πεζοναύτες που είναι μαθημένοι στη βία. Δεν ξεχνάμε πόσο ανασφαλείς νιώθουμε όταν αυτοί που τη μια μέρα τριγυρνάν στην πόλη, την άλλη μέρα συμμετέχουν σε ασκήσεις απόβασης-κατάληψης νησιού με τον τούρκικο στρατό!

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης παλεύοντας για δουλειά με δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στα ξενοδοχεία, την εστίαση, τα catering, τη διανομή λέμε όχι στην εντατικοποίηση, στους μισθούς πείνας, στην απληρωσιά και τη μαύρη εργασία.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΜΕ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ