Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
31.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΑρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: Εκπαιδευτικά Διαδραστικά Προγράμματα «Τίνος είσαι;»

Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: Εκπαιδευτικά Διαδραστικά Προγράμματα «Τίνος είσαι;»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Τίνος Είσαι;», που εντάσσεται στον θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» και φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, πρόκειται να υλοποιηθούν 3 δωρεάν, εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε ενηλίκους και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και η δράση ολοκληρώνεται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών ημερών πολιτιστικής κληρονομιάς την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν τις ώρες 10:00-12:00, στον χώρο του μουσείου. Οι 3 αυτές δράσεις-διαδράσεις με στοιχεία θεατρικής διερεύνησης και Θεάτρου Φόρουμ πρόκειται να διαρκέσουν 2 ώρες (η κάθε μία) και ο ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται στα 10 άτομα (ανά δράση).

Σκοπός των βιωματικών προγραμμάτων είναι να προκαλέσουν στοχασμό και αναστοχασμό για θέματα προσωπικής και συλλογικής μνήμης στους συμμετέχοντες, οι οποίοι πρόκειται να συνδιαλεκτούν με το φωτογραφικό-εικαστικό υλικό της έκθεσης «Τίνος Είσαι;» και να διερευνήσουν τον εαυτό, τον έτερο, την ομάδα, την κοινότητα, την ατομική και συλλογική ταυτότητα, τη μνήμη. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα γίνει από τη συνεργάτιδα της Art Traces, Δρ. Αγνή Λ. Καραγιάννη.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια των προγραμμάτων για όλους τους συμμετέχοντες.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές δράσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 6955811332 ή 6934482149.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Τίνος Είσαι;» στο www.arttraces.org

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Μιχάλης Κουινέλης για Ήβη Αδάμου: Το θεωρώ παλικαριά που ήρθε να ζήσει στην Αλεξανδρούπολη

Με θετικό πρόσημο περιέγραψε ο Μιχάλης Κουινέλης την επιλογή της Ήβης Αδάμου να τον...

Νέα νυχτερινά δρομολόγια από τη Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Αλεξανδρούπολης –επιστρέφουμε με ασφάλεια στο σπίτι!

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εξασφαλίζει την ασφαλή επιστροφή των δημοτών στο σπίτι τις νυχτερινές ώρες...

Οι αλλαγές στις επιδοτήσεις που φέρνει η κυβέρνηση λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Εκτός πραγματικότητας οι αριθμοί για μέλι και βιολογική κτηνοτροφία

Στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση λόγω της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτηρίζοντας πρώτη προτεραιότητα την...

Παρόμοια