Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2026
5.1 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικηΑπορρίφθηκε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη μόνιμη δημοσίευση διακηρύξεων...

Απορρίφθηκε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη μόνιμη δημοσίευση διακηρύξεων στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο

Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία που κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υπογεγραμμένη από τους Τομεάρχες Ψηφιακής Πολιτικής, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Μάριο Κάτση και Νατάσα Γκαρά, σχετική με τη μόνιμη διατήρηση της δημοσίευσης των κρατικών διακηρύξεων στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο.

Έχοντας φτάσει λίγες μόνο ημέρες από τη λήξη της 5ετούς παράτασης που είχε επιτευχθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και δεδομένης της πλήρους αδράνειας της Κυβέρνησης κατατέθηκε η σχετική τροπολογία με επείγοντα χαρακτήρα, στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας. Όμως ακόμα και την ύστατη αυτή ώρα ο κ. Πέτσας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να μην κάνει δεκτή τη νομοθετική μας πρωτοβουλία για την επαναφορά της καθολικής και υποχρεωτικής δημοσίευσης των διακηρύξεων στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο.

Τα Μέσα της περιφέρειας και οι εργαζόμενοι σε αυτά αφήνονται κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι αποστερώντας τους ένα σημαντικό έσοδο που θα διασφάλιζε τη βιωσιμότητα τους και εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Ο κ. Πέτσας, έχει τη δυνατότητα να νομοθετήσει τη διατήρηση των δημοσιεύσεων ως μόνιμο μέτρο, αφού πλέον δεν υπάρχει καμία δέσμευση μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια. Η απόρριψη της τροπολογίας αποτελεί ομολογία της Κυβέρνησης ΝΔ πως δεν έχει πρόθεση, ούτε και βούληση να στηρίξει τον περιφερειακό και τοπικό Τύπο και τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Κάτσης Μάριος

Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Γκαρά Νατάσα

Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Κούλουμα στην Ίανα Αλεξανδρούπολης με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καππαδοκών Έβρου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καππαδοκών Ν. Έβρου 'Οι Τρεις Ιεράρχες' προσκαλεί τα μέλη και τους...

Ρήγμα σε ανάχωμα στον Έβρο: Πλημμύρισε η περιοχή της Κορνοφωλιάς

Σοβαρό πρόβλημα προκλήθηκε στην περιοχή της Κορνοφωλιάς Έβρου, όπου σημειώθηκε ρήγμα σε ανάχωμα, με...

Οι Φέρες σε ρυθμό καρναβαλιού – Παρέλαση, φασολάδα και συναυλία με τον Γιώργο Λιβάνη

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινούνται οι Φέρες, με τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού να κορυφώνονται την...

Έβρος: Στο «κόκκινο» η στάθμη του ποταμού – Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται περιοχές του νομού Έβρος, καθώς οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις...

Παρόμοια