29.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Απάντηση Ε. Ιντζεπελίδου στον Γ. Φαλέκα: “Θεωρίες επί δέκα περίπου χρόνια χωρίς κανένα έργο”

- Χορηγούμενη-

“Παραμονή των Φώτων, και ένα λαμπάκι φώτισε το μυαλό του κυρίου Φαλέκα, ο οποίος με ανάρτηση του μας δήλωσε ότι έχει lower στα αγγλικά!
Don’t look δεξιά και αριστερά κύριε Φαλέκα και κυρίως don’t look back!

Η Δημοτική αρχή κοιτάει μόνο μπροστά και ψηλά. Στους στόχους που έχει βάλει και κατακτά καθημερινά με σκληρή προσπάθεια.

Πόσες φούσκες του κυρίου φαλέκα μπορούμε άραγε να θυμηθούμε;
Το μίσθωμα του γεωθερμικού πεδίου των 94 χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο το οποίο μειώσαμε σε 13.000 εξοικονομώντας 800.000 ευρώ σε δέκα χρόνια για τους δημότες;;

Το ότι σχεδίαζε έργο 6,5 εκατομμυρίων για τηλεθέρμανση μόνο σε δημοτικά κτίρια και τρία θερμοκήπια χωρίς κανένα όφελος για τους κατοίκους της περιοχής; Το επανασχεδιάσαμε και προχωράμε για να απολαμβάνουν και οι κάτοικοι τα ευεργετηματα της τηλεθέρμανσης.

Το ότι αδιαφορούσε παντελώς λόγω έλλειψης γνώσης για την ηλεκτροπαραγωγή, την οποία σήμερα διεκδικούμε σθεναρά προς όφελος των κατοίκων της περιοχής των Φερών;

Το ότι λέει θεωρίες επί δέκα περίπου χρόνια χωρίς κανένα έργο και καμία ουσία δημιουργώντας μόνο εντυπώσεις και μία ψευδή ειδυλλιακή εικόνα;

Το ότι έθεσε τον εαυτό του και τις “γνώσεις” του στη διάθεσή μας με ρομαντικό τρόπο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο ουδέποτε εμφανίστηκε και ουδέποτε ανταποκρίθηκε στις επανειλημμένες προσκλήσεις μας για συνεργασία;

Αυτή είναι η πολιτική κουλτούρα του κυρίου Φαλέκα.
Φυσικά και δεν αμφισβητούμε τις πολλές γνώσεις που έχει σε θέματα ΑΝΕΝΕΡΓΙΑΣ.

Και αν του αρέσει η ροκ μουσική, του αφιερώνουμε το τραγούδι των Boston “DON’T LOOK BACK” !”

Ελένη Ιντζεπελίδου
Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών,
Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Δ.Ε. Τραϊανούπολης

Οι αναρτήσεις του κ. Φαλέκα που προκάλεσαν την παραπάνω απάντηση της κ. Ιντζεπελίδου είναι οι παρακάτω:

“Η πλήρης δικαίωση μας για τον σχεδιασμό «δημιουργίας Τηλεθερμάνσεων» … Νόμος του ”Κράτους πλέον” !!!!!!!!!!Και να φανταστείς ότι η Δημοτική αρχή τις ονομάζει «Αντιπαραγωγικές» και «Παρωχημένες» …. τόσο καλά !

– Σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2018/2001 για τις ΑΠΕ ετοιμάζει το ΥΠΕΝ https://energypress.gr/…/shedio-nomoy-gia-tin…

ΟΔΗΓΙΑ (ΕΕ) 2018/2001 https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32018L2001&from=LV….

Μια οδηγία … «γεμάτη» Τηλεθερμάνσεις, «γεμάτη» γεωθερμική ενέργεια, «γεμάτη» απορριπτόμενη θερμότητα και χρηματοδοτήσεις (πόσο κρίμα οι αιρετοί να μην παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ευρώπη…Πόση ζημία κάνουν, ”δε φαντάζεσαι”)- Don’t Look Up … η Δημοτική αρχή, καληνύχτα !!!”

Επίσης χθες βράδυ έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

Η Ενεργειακή Τοπική Ανάπτυξη … «θα συνεχίσει»

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022 που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους Δημοτικούς Συμβούλους προς υλοποίηση, «περιλαμβάνει πλέον» & τα Ενεργειακά έργα και κατευθύνσεις που όπως «απεδείχθη», από το 2019 η Δημοτική αρχή … ”δεν” τα θεωρούσε χρήσιμα ή Αναπτυξιακά !- Ψηφίστηκαν τα παρακάτω,

• Γεωθερμική Τηλεθέρμανση για οικιακή χρήση των οικισμών της δημοτικής ενότητας Τραϊανούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε Αρίστηνο, Άνθεια, Δωρικό. Αετοχώρι, Λουτρά και της Αγνάντιας (της Δημοτικής ενότητας Αλεξανδρούπολης). (12.000.000 Ευρώ)

• Κατασκευή συστήματος Τηλεθέρμανσης Φερών & οικισμών (Γεμιστής, Πέπλου, Βρυσούλας, Αρδανίου, Κήπων, Καβησού), με αξιοποίηση της Απορριπτόμενης θερμικής ενέργειας του σταθμού συμπίεσης του αγωγού TAP. (32.000.000 Ευρώ)

• Μονάδα παραγωγής pellets με χρήση γεωθερμικής ενέργειας και αντικατάσταση τους λέβητες πετρελαίου σε Δημοτικά & Σχολικά κτήρια στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. (2.200.00 Ευρώ)

• Μελέτη, αδειοδότηση ηλεκτροπαραγωγής (ORC) από γεωθερμικά ρευστά με θερμοκρασία 90-95° από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για ιδιοκατανάλωση.. (25.000 Ευρώ). Μελέτη, αδειοδότηση ηλεκτροπαραγωγής (ORC) από την θερμική ενέργεια (ζεστό νερό) του σταθμού συμπίεσης του αγωγού TAP από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για ιδιοκατανάλωση. (35.000 Ευρώ)

• Μελέτη-Κατασκευή & Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας Φωτοβολταϊκών πάρκων σε Δημοτικούς αγρούς με σύνδεση εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού για αυτοκατανάλωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης. (1.500.000 Ευρώ)

• Μελέτη-Κατασκευή για Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση Αιολικής ενέργειας σε αγροκτήματα του Δήμου με σύνδεση εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού για αυτοκατανάλωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης. . (600.000 Ευρώ)

• Μελέτη για Παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας (τηλεθέρμανση οικισμού) με χρήση βιομάζας στον οικισμό της Νίψας μέσω Ενεργειακής Κοινότητας δήμου Αλεξανδρούπολης και κατοίκων. (30.000 Ευρώ)

• Δημοτικός στόλος οχημάτων κίνησης και έργου, ηλεκτροκίνησης και φυσικού αερίου. (2.500.000 Ευρώ)

• Κατασκευή νέων γεωτρήσεων παραγωγής και δικτύων μεταφοράς αποκλειστικά για υποστήριξη μεγάλων θερμοκηπιακών μονάδων κηπευτικών. (500.000 Ευρώ). . . – Φυσικά ως «συνεχιζόμενα» οδεύουν προς ολοκλήρωση από τους Υπηρεσιακούς Μηχανικούς & Εργαζομένους του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τα παρακάτω έργα που είχαμε ετοιμάσει & παραδώσαμε ώστε να ολοκληρωθούν …….

– ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΥ ΠΕ∆ΙΟΥ ΑΡΙΣΤΗΝΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΘΕΡΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ∆ΙΚΤΥΩΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΡΙΩΝ (1.000.000 Ευρώ)

– ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΔΕΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΙΣΤΗΝΟΥ “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΘΕΡΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ” (23.000 Ευρώ)

– ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ “ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (1.360.000 Ευρώ)- ΑΝΟΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ AA-8Π (193.000 Ευρώ)ΣΗΜΕΙΩΣΗ

– Φυσικά μέσω των αναμορφώσεων κατά τη διάρκεια του έτους θα προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και επιπλέον χρήσιμα & σύγχρονα νέα Ενεργειακά έργα, ώστε να αναπληρωθεί ο χρόνος ο οποίος χάθηκε από το 2019 για αυτούς τους τομείς.

Ο Στόχος μας … είναι η μείωση (γιατί όχι και η εξάλειψη) των Δημοτικών τελών στους Δημότες μας … μέσα από την Ενέργεια !!!”

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ