fbpx
17 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, Απρ 21, 2021

ΑΝΤΑΡΣΙΑ-ΑΜΘ: Δήλωση του Θ. Περεντίδη για τις πλημμύρες στον Έβρο

- Χορηγούμενη-

Στην θλίψη και την αγανάκτηση βυθίζονται ξανά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα πολλές περιοχές της περιφέρειας μας, με την κορύφωση των καταστροφών να λαμβάνει χώρα στην περιοχή του Έβρου. ‘Πρωτόγνωρες’ καταστροφές που κάθε φορά πρωτόγνωρες δεν είναι πλέον, αφού οι περιουσίες, οι εγκαταστάσεις, ζωικό και παραγωγικό κεφάλαιο χτυπιέται πολλάκις τα τελευταία χρόνια κυρίως από τις πλημμύρες. Χωριά και οικισμοί στο έλεος της κακοκαιρίας μέρες ολόκληρες. Αποκλεισμένα χωρίς ρεύμα και χωρίς πρόσβαση. Επαρχιακοί δρόμοι αλλά και εθνικές οδοί ρημαγμένοι και χωρίς την επαρκή συντήρηση διχοτομούν ή τριχοτομούν τον Νομό Έβρου. Οι συνθήκες είναι απαράδεκτες, ανυπόφορες και δυσχεραίνουν την διαβίωση των κατοίκων στην περιοχή.

- Χορηγούμενη-1

Υπηρεσιακός και κρατικός μηχανισμός, υποστελεχωμένος και καθημαγμένος από την χρόνια πολιτική αδιαφορία. Υποδομές και μηχανήματα ανεπαρκή να δώσουν λύσεις μπροστά σε τέτοιο όγκο καταστροφών. Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες και στις διευθύνσεις υπερβάλλουν τους εαυτούς τους για να διασώσουν ότι διασώζεται. Κάτοικοι απεγνωσμένοι προσπαθούν με ίδια μέσα να περισώσουν το βιό τους. Δημόσια κτίρια και δημόσιες υποδομές, σχολεία και στεγασμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού, έχουν εγκαταλειφθεί από την κρατική υποστήριξη, δεν συντηρούνται ποτέ και κάθε φορά με την πρώτη πλημμύρα κινδυνεύουν ζωές. Δυστυχώς στην περιοχή του Απαλού στον Έβρο, πυροσβέστης που κλήθηκε πολλές φορές να αντιμετωπίσει τέτοια γεγονότα, έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διασώσει παιδιά και να αποκτήσει πρόσβαση ο οικισμός.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ.

Θα το τονίζουμε πάντα και θα διαδίδουμε συνέχεια την θέση μας για τις κοινωνικές προτεραιότητες και την αλλαγή κατεύθυνσης της περιφέρειας για να μην μένουμε κάθε φορά απροστάτευτοι. Να δοθεί προτεραιότητα στις έκτακτες και τακτικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό σχέδιο να εμβαθύνουμε σε ανάγκες συντήρησης, αποκατάστασης και βελτίωσης των υποδομών, των εγγειοβελτιωτικών και των αντιπλημμυρικών έργων. Όπου δεν φτάνουν τα χρήματα ( συνεχής επίκληση της περιφερειακής αρχής ), να αποδεσμευτούν από δευτερογενείς ανάγκες ή το απόλυτο φυσιολογικό να ζητήσουμε έκτακτη ενίσχυση στα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα! Να διεκδικήσει (χθες) η περιφέρεια επαρκή χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις και ενισχύσεις υποδομών και μηχανημάτων, για καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των ιδιωτών, επαγγελματιών και αγροκτηνοτρόφων της περιοχής. Είναι ανάγκη να προστατευθούν και με τα γενικά αιτήματα που έντονα απαιτούμε εδώ και καιρό. Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών. Να μπει τέρμα στην φορομπηξία, να προστατευθούν οι πληττόμενοι από τις οφειλές σε οργανισμούς και υπηρεσίες. Στους αγρότες να δοθούν χωρίς καμιά καθυστέρηση οι αποζημιώσεις και οι ενισχύσεις. Είναι η ώρα πραγματικά ο ΕΛΓΑ να είναι όργανο βοήθειας προς τους παραγωγούς και όχι εισπρακτικός μηχανισμός. Τονίζουμε ότι για να μείνει ο κόσμος στις περιοχές που εργάζεται και να μην συρρικνωθούν τα χωριά και η ύπαιθρος, είναι ανάγκη ενός άλλου προσανατολισμού σε χωρικά σχέδια με προτεραιότητες που θα βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης. ( σχολεία, κέντρα υγείας, δρόμοι, κτλ ).

Είναι ακραίο την στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, περιφερειακή αρχή και συμπολίτευση να πανηγυρίζουν για επιτυχή απολογισμό πεπραγμένων. Να πανηγυρίζουν ότι είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους αφού έχουν παραπάνω συμβασιοποιήσεις, εντάξεις, πληρωμές κτλ… ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ. ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ. Μπροστά στην πραγματικότητα, τα γραφειοκρατικά λόγια και τα ποσοστά είναι αθλιότητα να παρουσιάζονται με… δόξες και τιμές. Ολοκληρώθηκε διαβάζουμε η πρόσκληση Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΠΑΜΘ το έτος 2020, 7.000.000€ ‘για προμήθεια εξοπλισμού για πρόληψη και διαχείριση κινδύνων και καταστροφών όπως οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές’. Αποτύχατε και στα ΔΥΟ! Δεν ξέρουμε εάν πρέπει να κλάψουμε ή να γελάσουμε. Τέλος ήρθε η στιγμή επιτέλους για την αναθεώρηση και αναδιοργάνωση του περίφημου οργάνου πολιτικής προστασίας. Εξυμνεί η περιφερειακή αρχή για το ‘σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών’.!!! Τέτοια όργανα δεν πρέπει να έχουν διακοσμητικό ρόλο, να πάψουν να είναι επικοινωνιακά όργανα και να προσαρμοστούν/ενεργοποιηθούν στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΡΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ