Άνοιξε ξανά τις πόρτες του το bazaar βιβλίου «Bookfest» στην Αλεξανδρούπολη (βίντεο)

Λειτουργεί εκ νέου το bazaar βιβλίο «Bookfest» στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο στο αρχικό του άνοιγμα εισέπραξε μια εκ των θερμότερων υποδοχών από όλα τα χρόνια λειτουργίας του στη χώρα.

«Το Bookfest, μετά από την επίσκεψή του σε πάρα πολλές ελληνικές πόλεις έφτασε για πρώτη φορά και στην Αλεξανδρούπολη. Πουλάει βιβλία σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, περίπου 100 διαφορετικών εκδοτών, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν βιβλία για κάθε γούστο και για κάθε ηλικία» δήλωσε αναφορικά με το τί ακριβώς είναι το Bookfest ο κ. Μπαζίνας.

«Βέβαια, μόλις δύο εβδομάδες πριν την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων, αναγκαστήκαμε και εμείς να κλείσουμε με βάση τις διατάξεις των νόμων, και ξανα-ξεκινήσαμε αυτή την εβδομάδα, θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον κύκλο (όπως τον είχαμε προ-υπολογίσει) με την παραμονή τουλάχιστον ενός μήνα στην πόλη» επεσήμανε αναφορικά με τη λειτουργία του bazaar.

Ο Νίκος Μπαζίνας

«Βιβλία και για το πιο αδύναμο πορτοφόλι»

Σχετικά με την κίνηση μετά την άρση της απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας, ο κ. Μπαζίνας ήταν ξεκάθαρος. «Δε θα μπορούσα να πω ότι εντάθηκε η κίνηση, με την έννοια ότι ο κόσμος είναι πάρα πολύ μουδιασμένος – προφανώς όλος αυτός ο χρόνος αναμονής δημιούργησε πολλά οικονομικά προβλήματα σε όλους – υπάρχει κινητικότητα σε πολύ φθηνά βιβλία και σε μικρές αγορές. Προφανώς ο κόσμος έχει να καλύψει μεγάλες και σημαντικές ανάγκες, εμείς όμως είμαστε εδώ και παραμένουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα, και μπορεί ο καθένας να έρθει και να βρει πραγματικά πολύ φθηνά βιβλία που να αντέχει και το πιο αδύναμο πορτοφόλι» κατέληξε ο ίδιος.

Λίγα λόγια το bazaar

Το Book Bazaar Bookfest λαμβάνει χώρα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 158 (Πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου) και αποτελεί το πρώτο bazaar βιβλίων της Αλεξανδρούπολης, με περισσότερους από 150.000 τίτλους στη διάθεσή του. Το ωράριο λειτουργίας του είναι τα πρωινά από τις 10:00 μέχρι το μεσημέρι, και τα απογεύματα μόνο την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι τιμές των βιβλίων ξεκινούν από 0,50 ευρώ, ενώ το Bookfest δέχεται όλες οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.