Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
30.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕπιχειρήσειςΆνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του μεταφορικού ισοδύναμου και για την Σαμοθράκη

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του μεταφορικού ισοδύναμου και για την Σαμοθράκη

Ανοιχτή είναι από χθες για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες 34 νησιών η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα πιλοτικής εφαρμογής Μεταφορικού Ισοδύναμου καυσίμων. Για πρώτη φορά επιλέξιμα καύσιμα εκτός από τους τύπους αμόλυβδης βενζίνης τους τύπους ντίζελ κίνησης, το υγραέριο κίνησης, θα είναι και το ντίζελ θέρμανσης.

Για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες 34 νησιών πιλοτικής εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδυνάμου καυσίμων είναι από χθες Δευτέρα 28/12/2020 ανοιχτή η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Συγκεκριμένα, σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 28/12/2020 είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο σκέλος των καυσίμων στα ακόλουθα 34 νησιά της πιλοτικής φάσης: Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος*, Αλόννησος, Αμοργός, Ανάφη, Αντίπαρος, Αστυπάλαια, Ίος, Ικαρία, Κάρπαθος, Κάσος, Κέα, Κίμωλος, Κύθηρα, Κύθνος, Λειψοί, Λέρος, Μεγίστη, Μήλος, Νίσυρος, Πάτμος, Σαμοθράκη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σκύρος, Σύμη, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη και Ψαρά.

Βάσει της αρ.πρωτ.4111.08-01/3743/23-12-2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών–Ανάπτυξης και Επενδύσεων-Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Β’,5720) πλέον καταβάλλεται Α.ΝΗ.ΚΟ.:

Στους πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο άρθρο 3 του ν. 4551/2018 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, για την προμήθεια υγρών καυσίμων από όλα τα πρατήρια που λειτουργούν στα 34 παραπάνω νησιά.

Στις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε ένα από τα ανωτέρω νησιά και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην εν λόγω ΚΥΑ, για την προμήθεια υγρών καυσίμων από όλα τα πρατήρια που λειτουργούν στα 34 παραπάνω νησιά.

Επιλέξιμα καύσιμα είναι όλοι οι τύποι αμόλυβδης βενζίνης, όλοι οι τύποι diesel κίνησης, το υγραέριο κίνησης και για πρώτη φορά και το diesel θέρμανσης.
Με απλούστευση και εξορθολογισμό των πληρωμών, με σύγχρονες διαδικασίες μέσω ειδικού αpplication στα κινητά τηλέφωνα, διευκολύνουμε τους νησιώτες να επωφεληθούν από το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου των καυσίμων.

Η διεύθυνση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι η εξής:http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html
Καθόσον ο Άγιος Ευστράτιος δεν διαθέτει πρατήριο καυσίμων, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοί του συμμετέχουν στη δράση για τη προμήθεια καυσίμων από κάθε άλλο από τα υπόλοιπα 33 επιλέξιμα νησιά.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Παρόμοια