Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, 2025
8.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΚαθημερινάΚαιρόςΆνεμοι, βροχές και χιόνια σήμερα Κυριακή

Άνεμοι, βροχές και χιόνια σήμερα Κυριακή

Σήμερα Κυριακή, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια με βαθμιαία επέκταση στην υπόλοιπη χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, και από το βράδυ στα υπόλοιπα βόρεια ορεινά. (Ενδεικτικό υψόμετρο 1000-1200 μέτρα στα βόρεια και 1500-1800 μέτρα στα κεντρικά).

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ζάκυνθος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και από το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά.
Άνεμοι: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα παραθαλάσσια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου και τις πρωινές ώρες της δυτικής Στερεάς. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα από τα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας και τις πρωινές ώρες της κεντρικής Στερεάς. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ, στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα Δωδεκάνησα και μετά το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

"
"

Δημοφιλέστερα

Μαρινάκης για Αλεξανδρούπολη: «Καμία φυγάδευση του πρωθυπουργού – Έφυγε κανονικά από έξοδο ασφαλείας»!

Στα όσα ακούστηκαν για τη χθεσινή αναχώρηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το αεροδρόμιο...

Αλεξανδρούπολη: «Έφυγε» από τη ζωή στα 66 του ο Δημήτρης (Τάκης) Πικούλας – Γνωστός επιχειρηματίας και παλιός αθλητής

Στην Αλεξανδρούπολη έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, μετά από σύντομη περιπέτεια...

Αλεξανδρούπολη: Νεκρή νεαρή φοιτήτρια – Στο πένθος η οικογένειά της

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αλεξανδρούπολη η είδηση του θανάτου μιας νεαρής φοιτήτριας, η οποία...

Θλίψη στη Λάρισα: Σήμερα η κηδεία της 18χρονης Ανθίας που βρέθηκε νεκρή στην Αλεξανδρούπολη

Βαρύ πένθος στη Λάρισα για τον πρόωρο χαμό της 18χρονης φοιτήτριας Ανθίας Τσαγγαρά, η...

Παρόμοια