Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕπιχειρήσειςΑναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που πλήττονται για...

Αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που πλήττονται για το μήνα Δεκέμβριο 2020

Επιχειρήσεις-εργοδότες που δύνανται να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους:

  1. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που πλήττονται, βάσει ΚΑΔ, που ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα σχετικά παραρτήματα της παρούσας ΚΥΑ, δύνανται κατά το μήνα Δεκέμβριο κατ΄ ανώτατο χρονικό διάστημα έως 30 ημέρες και, πάντως, όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2020:

α. να θέτουν σε αναστολή ή να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή, κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων που αφορούν στην αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19 ή και

β. να θέτουν για πρώτη φορά σε αναστολή συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους που έχουν προσληφθεί έως και την 4η Νοεμβρίου 2020.

  1. Οι ανωτέρω επιχειρήσεις-εργοδότες μπορούν να εφαρμόζουν το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας σταδιακά και για διαφορετικό αριθμό εργαζομένων, μέχρι και του ποσοστού 100% αυτών, ανά υπεύθυνη δήλωση της επιχείρησης στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».
  2. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες της παρ. 1 του παρόντος άρθρου που κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους σε ποσοστό 100% αυτών, δύνανται να θέτουν σε αναστολή και τις συμβάσεις εργασίας επιδοτούμενων εργαζομένων του προγράμματος «ανοικτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας» του άρθρου 28 του ν. 4726/2020 (Α΄ 181), κατά παρέκκλιση της παρ. 7 του άρθρου 5 της με αριθμ. οικ. 39539/996/ 30.9.2020 (Β΄ 4261) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
  3. Οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες της παρ. 1 του παρόντος άρθρου που έχουν υποβάλει αίτηση-υπεύθυνη δήλωση α΄ φάσεως για την ένταξη εργαζομένων τους στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» του άρθρου 31 του ν. 4690/2020 (Α΄ 104) στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Δεκέμβριο, δύνανται να τεθούν σε αναστολή και οι επιχειρήσεις-εργοδότες οφείλουν προηγουμένως να προβούν σε τροποποίηση/ορθή επανάληψη της ανωτέρω αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στη Θράκη από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τη νύχτα της Πέμπτη 31/7

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα προβλέπεται την Πέμπτη (31-07-2025)...

Τουριστική καθίζηση στη Σαμοθράκη – Με μόλις 30 επιβάτες έφτασε το πλοίο από Αλεξανδρούπολη

Απόγνωση προκαλούν τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στη Σαμοθράκη εν μέσω της τουριστικής σεζόν....

“Βούλγαροι οι Τούρκοι επιχειρηματίες «εκμεταλλεύονται» τον τουρισμό στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη”

Ερώτηση έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα...

Παρόμοια