Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους δικαιούχους της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το έτος 2025 και ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές προς τους παραγωγούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025, η πρώτη κατάταξη των παραγωγών που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης στο πλαίσιο της Παρέμβασης Π.3-71 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2023-2027, που αφορά την Εξισωτική Αποζημίωση για το 2025.
Η επεξεργασία των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιήθηκε με βάση όλους τους προβλεπόμενους διοικητικούς και διασταυρωτικούς ελέγχους. Για τον υπολογισμό των ποσών ελήφθησαν υπόψη τα στοιχεία της βασικής ενίσχυσης, καθώς και η οριοθέτηση των αγροτεμαχίων που εμφανίζουν επικάλυψη με τις επιλέξιμες, ανά Δράση (Υποπαρέμβαση), περιοχές.
Με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης κατάταξης, δρομολογείται άμεσα η πληρωμή των δικαιούχων για την καταβολή της αναλογούσας ενίσχυσης.
Παράλληλα, ανοίγει η περίοδος υποβολής ενστάσεων από τις 17 Δεκεμβρίου έως και τις 24 Δεκεμβρίου 2025.
Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων, θα ακολουθήσει συμπληρωματική πληρωμή, στην οποία θα ενταχθούν οι περιπτώσεις παραγωγών που θα δικαιωθούν, καθώς και τυχόν πρόσθετα ποσά που θα προκύψουν από διορθωτικές αποφάσεις της διοίκησης ή από επανυπολογισμούς, όπως περιπτώσεις νέων δικαιούχων ή διαφοροποιήσεις ποσών σε σχέση με την αρχική πληρωμή.
Από το ΥΠΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Η καταβολή της εξόφλησης της Βασικής Ενίσχυσης και τα ποσά της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης θα πιστωθούν στους λογαριασμούς όλων των δικαιούχων αγροτών μέχρι το μεσημέρι, όπως μας έχει διαβεβαιώσει ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι Τράπεζες.
Χθες βράδυ, λόγω τεχνικού προβλήματος από τη δική τους πλευρά στο σύστημα καταβολής, έγινε στους δικαιούχους παρακράτηση του υπολοίπου της εισφοράς στον ΕΛΓΑ πριν πιστωθούν τα παραπάνω ποσά.
Το ζήτημα θα διευθετηθεί σήμερα το πρωί.
























