fbpx
10.9 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Ανακοίνωση της ΤΕ ΚΚΕ Έβρου για τον ελλιμενισμό του αμερικανικού πλοίου USNS YUMA στην Αλεξανδρούπολη

- Χορηγούμενη-

Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας ΗΠΑ- Ελλάδας για τις Βάσεις, που μετατρέπει επ’ αόριστο την περιοχή μας σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών και στόχο των αντιπάλων τους, ελλιμενίστηκε στην Αλεξ/πολη το Αμερικανικό πολεμικό πλοίο Yuma προπομπός της μεγαλύτερης έως σήμερα μετακίνησης πολεμικού υλικού και στρατιωτών, μέσω της περιοχής μας, για να πάρουν μέρος σε ασκήσεις – πρόβες πολέμου με την Ρωσία.

Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση που υπέγραψε τη νέα συμφωνία για τις Βάσεις, σε όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, κλπ) που στην ουσία συμφωνούν και μιλάνε μόνο για τη χρονική διάρκεια και τα ανταλλάγματα που θα μπορούσαν να είναι περισσότερα! Άλλωστε αυτά τα κόμματα ως κυβέρνηση στο παρελθόν προετοίμασαν αυτές τις συμφωνίες ή υπέγραψαν αντίστοιχες. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες και στους εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης που αναφέρονται μόνο στα «αντισταθμιστικά» και πρωτοστατούν στην προπαγάνδα της ασφάλειας και της ανάπτυξης που δήθεν φέρνει για όλους η μεγαλύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Πλέον υπάρχει πείρα στο λαό γιατί δεν αξιοποιείται πρώτη φορά το λιμάνι της Αλεξ/πολης και συνολικά η περιοχή για αυτούς τους σκοπούς, τα τελευταία χρόνια υπάρχει σταθερά αμερικανική παρουσία στην περιοχή και λόγω της άσκησης Defender. Καλούμε το λαό να σκεφτεί:

πόσο ασφαλής μπορεί να νιώθει; Υποτίθεται ότι η παρουσία βάσης των Αμερικανών μας προστατεύει από τον «εχθρό Τουρκία», αλλά στην ουσία μας προσθέτει και άλλους «εχθρούς» όπως την Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν, κ.α. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Ρώσου Πρέσβη που αναφερόμενος στην αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε: «το πλησίασμα των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία, θα προκαλέσει τα απαραίτητα ρωσικά στρατιωτικά αντίμετρα». Μετατρέπει την περιοχή μας σε στόχο των ανταγωνιστών τους. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, την ίδια ώρα, παζαρεύουν με τη «σύμμαχο» Τουρκία για την απόσπασή της απ’ τη ρωσική επιρροή, ενώ κύριο μέλημά τους είναι η διατήρηση της συνοχής στη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Αυτά τροφοδοτούν την επιθετικότητα της κυρίαρχης τάξης της Τουρκίας και είναι γνωστό ότι όλα τα χρόνια οι δυνάμεις του ευρωατλαντισμού ανέχονται την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, την κατοχή στην Κύπρο και δουλεύουν για τη διχοτόμηση του νησιού.

αφορά τους εργαζόμενους, τον λαό η προπαγάνδα «καλώς ήρθε το δολάριο»; Η προπαγάνδα αυτή που είναι τόσο παλιά όσο και η γνωστή ελληνική ταινία δεν μπορεί να σταθεί στην πραγματική ζωή. Όσο και αν στην οθόνη προσφέρει γέλιο, στην αληθινή ζωή προσθέτει βάσανα και δυσκολίες στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού. Γιατί η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει ως προαπαιτούμενο την ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, τα κέρδη που υπόσχονται βγαίνουν με καύσιμη ύλη τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μπορεί ορισμένες επιχειρήσεις της περιοχής να έχουν περισσότερα κέρδη αλλά πως μεταφράζεται αυτό για τους εργαζόμενους; Η απάντηση μπορεί να δοθεί αν δει κανείς την πολιτική που ασκούν οι κυβερνήσεις στα εσωτερικά λεγόμενα ζητήματα που είναι νύχι κρέας με την εξωτερική πολιτική. Και εδώ έχουμε και λέμε: κατάργηση 8ωρου, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση, ατομικές συμβάσεις με μισθούς ψίχουλα, αυξήσεις φωτιά σε προϊόντα και ενέργεια που ροκανίζουν ακόμα και τις όποιες πενιχρές αυξήσεις μπορεί να υπάρξουν, εγκληματική υποβάθμιση της υγείας και παιδείας, χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και στα σωματεία για να ενταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα αυτή η επίθεση.

Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα

Το ΚΚΕ καλεί το λαό μέσα από τα σωματεία του, τους συλλόγους, όλους τους φορείς να δυναμώσει τη δράση του ενάντια στην εμπλοκή της περιοχής μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς σε συνδυασμό με την πάλη για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες του. Να δυναμώσει η διεκδίκηση για:

– Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μην μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχής μας σε πολεμικά ορμητήρια των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ. Να μην γίνει Βάση στο στρατόπεδο Γιαννούλη. Να κλείσουν όλες οι βάσεις. Να καταργηθεί η κατ’ όνομα «αμυντική συμφωνία» Ελλάδας – ΗΠΑ.

– Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και την αποχώρηση από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

– Τη μη αλλαγή των συνόρων.

– Την ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και τη μετάβαση στις χώρες προορισμού τους. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών ούτε στην Ορεστιάδα, ούτε πουθενά στην Ελλάδα.

– εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα, σύγχρονη δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, προστασία του περιβάλλοντος, της ζωής και περιουσίας του λαού από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς.

Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να συμβάλλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.

Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr
spot_img

Διαβασε και αυτο