Αύξηση άνω του 6% καταγράφεται το 2025 στις συλλήψεις «περί αλλοδαπών» στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (ΑΜΘ), σε σύγκριση με το 2024, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως προκύπτει από τους μηνιαίους απολογισμούς της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια του 2025 συνελήφθησαν συνολικά 7.404 άτομα για αδικήματα που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία και αφορούν μετανάστες, πρόσφυγες αλλά και διακινητές.
Το 2024, οι αντίστοιχες συλλήψεις στην ΑΜΘ είχαν ανέλθει σε 6.978, γεγονός που αποτυπώνει σαφή αυξητική τάση μέσα σε έναν χρόνο.
Οι μήνες με τον μεγαλύτερο αριθμό συλλήψεων «περί αλλοδαπών» το 2025 ήταν:
- Οκτώβριος: 1.019 συλλήψεις
- Ιούλιος: 920 συλλήψεις
- Νοέμβριος: 872 συλλήψεις
- Δεκέμβριος: 808 συλλήψεις
Υψηλή κινητικότητα καταγράφηκε επίσης τους μήνες Ιούνιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με περισσότερες από 600 συλλήψεις σε κάθε έναν από αυτούς.
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η ΑΜΘ παραμένει περιοχή αυξημένης πίεσης στο μεταναστευτικό, με έντονη δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κορύφωση τους φθινοπωρινούς μήνες.
- Με πληροφορίες από την ΕΡΤ Ορεστιάδας





















