Συνολικά 997 ελέγχους πραγματοποίησαν οι Υπηρεσίες της Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους», κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως και 24 Μαΐου 2026.
Κατά τη διάρκεια των στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων σε οδηγούς και επιβάτες δικύκλων, αλλά και σε χρήστες Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.), βεβαιώθηκαν συνολικά 33 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς των Υπηρεσιών Τροχαίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας και αφορούσαν αναβάτες μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών, τρίτροχων οχημάτων, ενοικιαζόμενων οχημάτων χωρίς κουβούκλιο, καθώς και επαγγελματίες διανομείς.
Αναλυτικά βεβαιώθηκαν:
- 14 παραβάσεις σε οδηγούς δικύκλων,
- 3 παραβάσεις σε επιβάτες δικύκλων,
- 16 παραβάσεις σε οδηγούς Ε.Π.Η.Ο.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας εκστρατείας, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Καβάλας και Δράμας πραγματοποίησαν ενημερωτικές ομιλίες για τη σημασία της χρήσης κράνους, την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.
Από την ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι η χρήση προστατευτικού κράνους μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού σε τροχαία ατυχήματα, τόσο για τους αναβάτες δικύκλων όσο και για τους χρήστες ηλεκτρικών πατινιών και λοιπών Ε.Π.Η.Ο.
Οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.























