Τρίτη, 5 Αυγούστου, 2025
33.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΆλλαξε η ώρα: Γυρίσαμε πίσω τους δείκτες μια ώρα

Άλλαξε η ώρα: Γυρίσαμε πίσω τους δείκτες μια ώρα

Μία ώρα ύπνου… κερδίσαμε σήμερα, Κυριακή 30 Οκτωβρίου, καθώς με την αλλαγή της ώρας θα γυρίσουμε πίσω τους δείκτες των ρολογιών μας μια ώρα.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, στις 04:00 τα ξημερώματα, το ρολόι γύρισε μία ώρα πίσω, στις 03:00.

«Προσπαθήσαμε και σε επίπεδο Ευρώπης να εκπονήσουμε μελέτες που να αποδεικνύουν ή να διαπιστώνουν αν τελικά η διατήρηση της θερινής ώρας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση κατανάλωσης. Αυτό, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν αποδεικνύεται. Άρα συνεχίζουμε να αλλάζουμε ώρα», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Κώστας Σκρέκας.

Η τελευταία αλλαγή ώρας ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο 2021, με τα κράτη – μέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση να καλούνται να επιλέξουν μια από τις δύο ζώνες (χειμερινή ή θερινή). Ωστόσο, η πανδημία κορωνοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία πήγαν πίσω τον σχεδιασμό.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός – TikToker με 300.000 ακολούθους και 153 γραμμάρια κοκαΐνης

Στη σύλληψη ενός πρώην αστυνομικού, ο οποίος διατηρεί δημοφιλές προφίλ στο TikTok με περίπου...

Δεκαπενταύγουστος στον Απαλό: Διήμερο πανηγύρι με χορό, μουσική και τον Μάκη Δημάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού «Ο Φάρος» προσκαλεί όλους σε ένα διήμερο γλέντι για τον...

Αλεξανδρούπολη 2025: Ο Τουρισμός σε Σταθερά Ανοδική Πορεία

Στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέτρος Κυριακίδης του Δήμου Αλεξανδρούπολης δείχνουν...

Παρόμοια