Δράση Β3 «Τοπική Δικτύωση και Γαστρονομικές Κοινότητες» στην περιοχή παρέμβασης της ΟΤΔ (Κεντρικού και Νοτίου Έβρου) «Δημοσυνεταιριστικής Έβρος Α.Ε» στο πλαίσιο του σχεδίου διατοπικής συνεργασίας με τίτλο “Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός” του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020
H Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α.,σας προσκαλεί σε ενημερωτική / εκπαιδευτική δράση που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Αίνου 46) στις 08/05/2025 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ με τίτλο: «Δημιουργώντας τη γαστρονομική κοινότητα του Κεντρικού και Νοτίου Έβρου»
Με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού και την προβολή των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων και προϊόντων, η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε συμμετέχει στο σχέδιο διατοπικής συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» κατ΄ εφαρμογή του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, όπου σε συνεργασία με τον Γιώργο Πίττα, Ιδρυτή του προγράμματος Γαστρονομικές Κοινότητες, προχωρά στην υλοποίηση εκπαιδευτικής / ενημερωτικής δράσης που απευθύνεται σε επαγγελματίες του αγροδιατροφικού και του τουριστικού κλάδου της περιοχής του Κεντρικού και Νοτίου Έβρου για τη δημιουργία ενός γαστρονομικού οδηγού που θα διαμορφώσει τη γαστρονομική ταυτότητα του τόπου.
Γαστρονομική κοινότητα είναι η οργανωμένη δράση επαγγελματιών του αγροδιατροφικού και τουριστικού κλάδου του τόπου, η οποία έχει ως στόχο την κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών γύρω από τη γαστρονομία των περιοχών της, έτσι ώστε η γαστρονομία να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης και συγκρότησης της πολιτιστικής και της τουριστικής της ταυτότητας.
Οι επαγγελματίες της περιοχής της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής (αγροτικός τομέας, μεταποίηση, εστίαση, φιλοξενία) θα οργανωθούν σε Κοινότητα, με σκοπό την καταγραφή της ποιοτικής γαστρονομικής προσφοράς του τόπου, τη δημιουργία σχέσεων αλληλοϋποστήριξης και συνεργασίας και τη συγκροτημένη διασύνδεση του τουρισμού με τον γαστρονομικό πολιτισμό.
Για την Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε.
Καλακίκος Παναγιώτης
Πρόεδρος ΕΔΠ-Δήμαρχος Σουφλίου