Αλεξανδρούπολη: Ταλαιπωρία των ψηφοφόρων με τις αλλαγές στα εκλογικά τμήματα

Οι κάλπες έχουν ανοίξει στις 7 πρωί σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 σε όλη τη χώρα και από την πρώτη στιγμή, ειδικά στην Αλεξανδρούπολη η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι αρκετά μεγάλη.

Σε τρία σχολικά συγκροτήματα της Αλεξανδρούπολης, που επισκεφθήκαμε, οι δικαστικοί που διεξάγουν την εκλογική διαδικασία, αλλά και πολίτες που συναντήσαμε, μας είπαν πως αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στο να βρουν το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

Κι αυτό όχι γιατί άλλαξε μόνο ο αριθμός στο τμήμα που ψήφιζαν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχει μεταφερθεί σε άλλο σχολικό συγκρότημα.

Οι περισσότεροι εκλογείς πηγαίνουν να ψηφίσουν εκεί που ψήφισαν στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, όμως διαπιστώνουν τις αλλαγές και ξεκινούν το “ψάξιμο”.

Υπήρξε ψηφοφόρος που μας είπε πως τον έστειλαν να ψηφίσει σε εκλογικό τμήμα, σε σχολείο που ψήφιζε πριν είκοσι χρόνια.

Το γιατί έχουν γίνει τόσο μεγάλες αλλαγές, που επιφέρουν μόνο την ταλαιπωρία και την αγανάκτηση των πολιτών που μέσα στη ζέστη πρέπει να ψάχνουν που ψηφίσουν, είναι ένα ερώτημα.

Καλό θα είναι λοιπόν όσοι αποφασίσετε να πάτε στις κάλπες να συμβουλευθείτε τους πίνακες με τα εκλογικά τμήματα που είναι αναρτημένοι μπροστά στη Δημαρχείο της πόλης.

Επίσης οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν μέσω του συνδέσμου «Μάθε πού Ψηφίζεις», που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr. Εναλλακτικά μπορούν να καλέσουν στον αριθμό 213 136 1500, από τις 09:00 το πρωί έως τις 05:00 το απόγευμα. Όσοι δεν βρουν το όνομά τους, μπορούν να απευθυνθούν, μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας, στα δημοτολόγια του δήμου, όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Ωστόσο παρά την ικανοποιητική προσέλευση τις πρώτες πρωινές ώρες, οι εκτιμήσεις είναι πως η αποχή θα είναι μεγάλη. Χαρακτηριστικά δικαστικός, μας είπε πως “έρχονται τώρα, κάποιοι να ψηφίσουν, αλλά σε λίγη ώρα που θα ανέβει η θερμοκρασία και θα έρθει η ώρα να πάνε στην παραλία, η επιλογή τους θα είναι η παραλία κι όχι η κάλπη”.