Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η ανάπλαση της οδού Ανδρονίκου στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο του έργου «Αστική Αναζωογόνηση Βορείου Τμήματος Αλεξανδρούπολης και Επέκταση του Δικτύου Ποδηλατοδρόμων», σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμος Αλεξανδρούπολης.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά έναν δρόμο με αυξημένη καθημερινή κίνηση, καθώς εξυπηρετεί σχολικές μονάδες και μεγάλο αριθμό μαθητών που μετακινούνται πεζοί. Το έργο έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων παρεμβάσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στις οδούς Αγίου Δημητρίου, Κονδύλη, Θράκης και Ηροδότου, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής.
Σύμφωνα με τον Δήμο, η οδός Ανδρονίκου λειτουργούσε για χρόνια χωρίς βασικές υποδομές, όπως επαρκή πεζοδρόμια, ασφαλείς διαβάσεις και υποδομές προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία, γονείς με παιδικά καρότσια και πολίτες με κινητικές δυσκολίες.


Η ανάπλαση περιλαμβάνει την κατασκευή νέων, σύγχρονων και προσβάσιμων πεζοδρομίων, την εγκατάσταση υποδομών για άτομα με αναπηρία, όπως όδευση τυφλών, καθώς και «έξυπνες» διαβάσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας πεζών και μαθητών. Παράλληλα, προβλέπεται νέος φωτισμός τεχνολογίας LED, τοποθέτηση υπόγειων κάδων, δενδροφυτεύσεις και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού.
Στο πλαίσιο του ίδιου έργου, ενισχύεται και το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, με στόχο τη διασύνδεση της οδού με το υφιστάμενο δίκτυο της πόλης και τη διευκόλυνση της μετακίνησης με ποδήλατο.
Όπως επισημαίνεται, οι παρεμβάσεις εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη παρουσία μαθητών και οικογενειών.






















