Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, κλιμάκιο της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ του Κόμματος και περιφερειακό σύμβουλο ΑΜΘ με την Λαϊκή Συσπείρωση, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Διευθυντή Δασών Έβρου κ.Ανθόπουλο Πέτρο, τον Δασάρχη Αλεξανδρούπολης κ.Πιστόλα Γεώργιο, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου κ. Χουρτερούδη Πασχάλη και τον Διοικητή της 7ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.ΔΕ) κ. Γκούσιο Αθανάσιο. Παράλληλα συζήτησε με τους εργαζόμενους των υπηρεσιών και μοίρασε την ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την αντιπυρική περίοδο.

Το κλιμάκιο του Κόμματος επισήμανε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις υπηρεσίες, με την μεγάλη έλλειψη μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες του Βορείου Έβρου, με την καθυστέρηση που υπάρχει στην τοποθέτηση των εποχικών εργαζομένων, που όμως δεν καλύπτουν τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Την καθυστέρηση στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων (αντιπλημμυρικών, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, δασικών δρόμων κα), παρά την φιλότιμη και αξιέπαινη επιστημονική δουλειά των εργαζομένων που σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσαν τις απαραίτητες μελέτες.
Εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως είναι στο κτήριο που στεγάζεται η 7η ΕΜΟΔΕ, το πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Σουφλί κα. Την ανάγκη και το χρόνιο αίτημα για μετατροπή του εθελοντικό κλιμακίου Φερών σε μόνιμο κλιμάκιο.
Την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου, με ευθύνη της κυβέρνησης, πρόληψης και αντιμετώπισης ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος, με δεδομένου την λειτουργία μονάδων ενέργειας στην περιοχή, FSRU, αγωγός TAP κα. Τους κινδύνους που υπάρχουν από την μεταφορά ΝΑΤΟϊκού πολεμικού υλικού μέσω οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, περνώντας μέσα από κατοικημένες περιοχές.
Ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και της σημερινής της ΝΔ, που υλοποιούν τον ίδιο προσανατολισμό για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, χωρίς να δίνει βάρος στην πρόληψη. Γιατί αντιμετωπίζει τα δάση ως εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για μονοπωλιακούς ομίλους στη λογική «κόστους – οφέλους». Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο η κυβέρνηση της ΝΔ είδε την μεγάλη καταστροφή που υπήρξε το 2023 στον νομό, ως ευκαιρία και πεδίο κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους με το σχέδιο ανασυγκρότησης, στην ουσία «μπίζνες στα καμένα», με τον νόμο που ψήφισε και εκχώρησε τη διαχείριση των δασών στους ξυλοβιομηχάνους, οδηγώντας σε ένταση της εκμετάλλευσης, υποβάθμισης και καταστροφής τους, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στους 11 δασικούς συνεταιρισμούς που λειτουργούν στον νομό. Την διατήρηση του αντιεπιστημονικού διαχωρισμού της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών από την καταστολή τους.
Εξέφρασε την συμπαράσταση του στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων στην πυροσβεστική και δασαρχεία για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την μονιμοποίηση όλου του εποχικού προσωπικού, την αναγνώριση του επαγγέλματος του πυροσβέστη ως βαρύ, επικίνδυνο και ανθυγιεινό, την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και δεσμεύτηκε να αναδείξει με κάθε τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες αυτές.