ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΑλεξανδρούπολη: Εκδήλωση για το burnout με προβολή ντοκιμαντέρ στο Νομαρχείο

Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση για το burnout με προβολή ντοκιμαντέρ στο Νομαρχείο

Εκδήλωση με επίκεντρο την επαγγελματική εξουθένωση (burnout) διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, την Τρίτη 28 Απριλίου 2026, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Η δράση πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Έβρου και περιλαμβάνει την προβολή του ντοκιμαντέρ «Inside the World of Burnout», το οποίο αναδεικνύει τις επιπτώσεις του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης στη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα.

Το burnout, σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που έχει αφιερώσει τη φετινή χρονιά στο ζήτημα, αποτελεί ένα ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο, με έμφαση στην ανάγκη πρόληψης, έγκαιρης αναγνώρισης και αντιμετώπισής του, καθώς και στην προαγωγή της ψυχικής υγείας στους χώρους εργασίας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος και την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και του Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής «Π. Σακελλαρόπουλος» και την ΕΡΤ3.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή επιστημόνων από τους αρμόδιους φορείς, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τις επιπτώσεις του burnout και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου γύρω από την ψυχική υγεία στην εργασία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια