fbpx
1.7 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Αλεξανδρούπολη: Δημιουργία υποδομών τηλεφωνίας και διαδικτύου ζητούν οι μουσουλμάνοι της Οδού Άβαντος

- Χορηγούμενη-

Επιστολή απέστειλε το αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο “Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη” Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμάνων στο Θρήσκευμα και μητρική γλώσσα τα τουρκικά στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, προς τους: Υπουργό Εσωτερικών, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τους Βουλευτές Ν. Έβρου, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τις Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. και στις Παρατάξεις Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης με θέμα την άμεση άμεση ανάγκη δημιουργίας υποδομών τηλεφωνίας και διαδικτύου στην περιοχή της οδού Άβαντος.

- Χορηγούμενη-1

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Η περιοχή «Τέρμα Άβαντος» του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στην οποία διαμένει ο κύριος όγκος του πληθυσμού της Ελληνικής Μουσουλμανικής μειονότητας Αλεξανδρούπολης ταλαιπωρείται εδώ και δεκαετίες από σοβαρά προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα χιλιάδων κατοίκων της και χρειάζεται αρκετές και γενναίες παρεμβάσεις προκειμένου να εξασφαλιστούν αγαθά όπως αυτά της υγείας και της ασφάλειας που είναι αυτονόητα για όλους τους άλλους κατοίκους της πόλης μας. Δυστυχώς είναι από τις πιο υποβαθμισμένες του νομού μας, αν όχι η πιο υποβαθμισμένη. Δυστυχώς νιώθουμε ότι είμαστε πολίτες ξεχασμένοι απ’ όλους. Πολίτες ενός άλλου Θεού κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η πολιτεία σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής θα πρέπει να οργανώσει όσα πρέπει να γίνουν, ώστε να αναβαθμιστεί η γειτονιά μας και να γίνει κι αυτή αντάξια της πανέμορφης πόλης μας. Αυτή η προσπάθεια απαιτεί χρόνο, υπομονή και συνεργασίες με όραμα.

- Χορηγούμενη-

Κάποια πράγματα όμως είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα. Δυστυχώς στα χρόνια προβλήματά μας έρχεται να προστεθεί στις μέρες μας και το πρόβλημα σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου, το οποίο ποτέ δεν προβλέφθηκε να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί. Με τα σχολεία και τα εμπορικά καταστήματα-επιχειρήσεις κλειστά η ανάγκη για τηλεφωνία και διαδίκτυο αναδεικνύει το πρόβλημα και κάνει επιτακτική τη λύση του. Στη περιοχή της Τέρμα Άβαντος ζουν εκατοντάδες μαθητές που αδυνατούν να συμμετέχουν στην εξ ’αποστάσεως τηλεκπαίδευση. Το πρόβλημα έλλειψης συσκευών έρχεται δεύτερο διότι πρώτα απ’ όλα απουσιάζει το διαδίκτυο. Και το χειρότερο δεν είναι οι απουσίες που παίρνουν τα παιδιά μας, αλλά το γεγονός ότι είναι αποκομμένα από την σχολική διαδικασία. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν την δυνατότητα να παραγγείλουν τα προϊόντα που χρειάζονται τώρα που τα καταστήματα παραμένουν κλειστά. Καταστάσεις αυτονόητες και φυσιολογικές για όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες μας. Αν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε ότι η έλλειψη επικοινωνίας στην περιοχή μας ασφυκτιά κοινωνικά ακόμα περισσότερο τους κατοίκους της λόγω των μέτρων προστασίας απέναντι στον κίνδυνο διασποράς του COVID-19 που πρέπει να τηρήσουν, γίνεται αντιληπτό πόσο απαραίτητο εργαλείο για να μειώσουμε τους κινδύνους είναι η δυνατότητα επικοινωνίας.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση από κάθε αρμόδιο φορέα, ώστε να δοθεί άμεση λύση και να δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές που θα εξυπηρετήσουν τις πραγματικές ανάγκες των 5.000 κατοίκων και όχι να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών, όπως έκανε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τοποθετώντας στα πλαίσια ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος για ΡΟΜΑ μία κεραία για ασύρματη σύνδεση που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης ούτε τις καταναλωτικές ανάγκες ούτε φυσικά την ανάγκη της επικοινωνίας αγνοώντας επιδεικτικά και υποτιμητικά ότι είμαστε Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες που ανήκουμε στη Μουσουλμανική μειονότητα της θράκης. Πιστεύουμε πως δεν θα έπρεπε η Δημοτική αρχή να μας διαχωρίζει από τους υπόλοιπους συμπολίτες μας στην Αλεξανδρούπολη και θα μπορούσε το πρόγραμμα «Internet for you» που θα  δημιουργηθεί στην υπόλοιπη πόλη  να συμπεριλάβει και την περιοχή της Τέρμα Άβαντος και να μην μας αποκλείει από αυτό η δημοτική αρχή.

            Ο συνδυασμός μιας άμεσης λύσης μαζί με την δημιουργία υποδομών που θα αλλάξουν στον τομέα αυτό τον χαρακτήρα της περιοχής είναι το ζητούμενο από τους κατοίκους της «Τέρμα Άβαντος».

Με σεβασμό και εκτίμηση

  το Δ.Σ του Συλλόγου μας.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ