Κυριακή, 20 Ιουλίου, 2025
19.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΚαθημερινάΚαιρόςΑίθριος ο καιρός σήμερα Κυριακή - Ξεκινά εβδομάδα καύσωνα

Αίθριος ο καιρός σήμερα Κυριακή – Ξεκινά εβδομάδα καύσωνα

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι 3 με 4, στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 39 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 και στις Κυκλάδες τους 31 με 32 βαθμούς.

Ποιες περιοχές μπορεί να δουν ακόμη και 45άρια
Από 43 έως 45 βαθμούς Κελσίου αναμένονται στις εξής περιοχές:

Θεσσαλία
Φθιώτιδα
Βοιωτία
Αργολίδα
Λακωνία

Απο 41 έως 43 βαθμούς Κελσίου θα έχουν οι περιοχές:

Αττική
Έβρος
Κιλκίς-Σέρρες-Πέλλα

Η πρόγνωση Καλλιάνου
Η θερμοκρασία αύριο θα κυμανθεί στους 36 βαθμούς Κελσίου στα Επτάνησα, στους 39 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά, στους 37-38 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά, στους 38-40 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα και 33-36 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται στην Αττική και η θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη συννεφιασμένος αλλά αίθριος θα είναι ο καιρός με 22 – 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και τοπικά 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και στα ορεινά της Ηπείρου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά 35 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Θεσσαλία και τα βορειότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στη Θεσσαλία και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα παράκτια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 με 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 με 32 και στην Κρήτη έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Το βράδυ εξασθένηση στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤH ΔΕΥΤΕΡΑ 21-07-2025
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 32 με 33, στα νησιά του Ιονίου τους 34 με 36 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤHΝ ΤΡΙΤΗ 22-07-2025
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤHΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-07-2025 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-07-2025
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση την Πέμπτη.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παντελή έλλειψη υδάτων στον ποταμό Έβρο!

Η απραξία του κρατικού μηχανισμού η οποία οδήγησε σε παντελή έλλειψη υδάτων στον ποταμό...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινούν δεσμεύσεις περιουσιών για το σκάνδαλο των επιδοτήσεων – Ποιοι κινδυνεύουν

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων για πρόσωπα που...

Αλεξανδρούπολη: Εορτασμός Προφήτη Ηλία στο Στρατόπεδο Κανδηλάπτη

H ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «3ο ΣΙ - ΔΟΡΥΛΑΙΟ» θα τιμήσει τη μνήμη του Προφήτη...

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Σήμα κινδύνου από τον Βαγγέλη Πετριτζίκη για την κρίση νερού στον Έβρο

Η Κρίση του Νερού στον Έβρο: Πραγματικότητα, Προκλήσεις και Δρόμοι ΛύσηςΜια εφ’ όλης της...

Παρόμοια