fbpx
34.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Αγωνιστική υποδοχή ετοιμάζουν για τον πρωθυπουργό στην Κομοτηνή

Τα Δ.Σ των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Δράμας & Έβρου της ΠΑΜΘ

- Χορηγούμενη-

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!!!
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 13-14 ΝΟΕΜΒΡΗ

Μετά από τέσσερα (4) μηνμόνια και πολύ περισσότερες ενδιάμεσες αξιολογήσεις, τα
τελευταία εννιά (9) χρόνια περίπου , η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού «ολοκλήρωσε?» την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ετοιμάζεται να φέρει, με την 3η
αξιολόγηση, νέα βάρβαρα μέτρα για το λαό, έχοντας ως πυρήνα νέα χτυπήματα στα εργασιακά, νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Το μόνο που δεν μας λένε είναι ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται σε όλες τις χώρες τις ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία κα), είτε έχουν μνημόνια είτε όχι.

Την ίδια ώρα, για να κρύψουν ότι η πολιτική που ακολουθούν δημιουργεί την κρίση και τα
μνημόνια, στήνουν σε πολλές περιοχές της χώρας και στην Κομοτηνή στις 13-14 Νοέμβρη 2017 «αναπτυξιακή φιέστα», ώστε μαζί με τους τοπικούς φορείς και παράγοντες να «ξεπλύνουν» την αντιλαϊκή τους πολιτική, να κάνουν τον λαό συνένοχο, χειροκροτητή της πολιτικής τους.

Και οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώσαμε αρκετά την κρίση τους με:
 Το πλιάτσικο στα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων
 Τις «αναγκαστικές» συνταξιοδοτήσεις χιλιάδων υπαλλήλων και την υποχρεωτική αύξηση
των ορίων ηλικίας σε όσους παρέμειναν
 Τη μείωση των μισθών – συντάξεων , την εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων, την
ουσιαστική κατάργηση του εφάπαξ.
 Την εντατικοποίηση της εργασίας εξαιτίας της απαγόρευσης προσλήψεων
 Τη μείωση του αφορολόγητου ορίου κλπ

Την ίδια ώρα που η κατάργηση δημόσιων δομών (κλείσιμο Δ.Ο.Υ, ΙΚΑ κλπ), η υποστελέχωση
άλλων (π.χ Νοσοκομεία κλπ) η επιβολή διοδίων, ο περιορισμός δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης κλπ μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα που έχει ήδη μειωθεί κατά 40% τα χρόνια των μνημονίων.

Τώρα μας καλούν να συμμετέχουμε και να πληρώσουμε και την «ανάπτυξή» τους, που περλαμβάνει τη «δίκαιη» ανάπτυξη που προβάλλει η κυβέρνηση, την επιστροφή στην
«κανονικότητα», την «υγιή» επιχειρηματικότητα. Δεν λένε όμως ότι και αυτή η επίπλαστη και αναιμική «ανάπτυξη», όταν και όποτε έρθει, θα αφορά αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο, τα κέρδη των μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών. Προϋπόθεση βέβαια για να έρθει, αποτελεί το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.

Το success story της περιοχής περιλαμβάνει την μετατροπή της σε διαμετακομιστικό κόμβο
μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, την πώληση ή «ενοικίαση» των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, των αεροδρομίων , την «πώληση» της Ενγατίας Οδού και την τοποθέτηση σταθμών διοδίων, των σιδηροδρομικών δικτύων. Η δημιουργία τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, έρχεται να προστεθεί στους ήδη υπάροχντες αγωγούς φυσικού αερίου ITGI & TAP, καθώς και στον υπό σκέψη αγωγό IGB. Μόνο που ξεχνάνε να μας πουν ότι αν και το φυσικό αέριο διέρχεται από την περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, δεν βρήκε το δρόμο για να φτάσει τα σπίτια μας. Προφανώς γιατί αν και η ανάγκη για φτηνή και καθαρή ενέργεια περισσεύει , η σχέση κόστους- οφέλους είναι αποτρεπτική.

Την ίδια ώρα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη τα success story και οι «χορτάτοι θα μιλούν στους νηστικούς για τις μεγάλες μέρες που θά ΄ρθουν» με τις επενδύσεις, οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούμε ότι και οι αγωγοί είναι το μήλο της έριδος στους ανταγωνισμούς μεγάλων συμφερόντων, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς, αποτελούν παράγοντα εμπλοκής της χώρας σε μεγάλες περιπέτειες, αιτία ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Δεν είναι τυχαίο ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θέλουν να το χρησιμοποιήσουν οι Αμερικανοί και για στρατιωτικούς σκοπούς , αλλά και σαν βάση ελικοπτέρων.
Τα επιχειρήματα και η πολιτική της για την ανάπτυξη είναι μια απάτη για τους εργαζόμενους
και παράδεισος για το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο στόχος για μετατροπή της περιοχής σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων
είναι στόχος του κεφαλαίου, για τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων.
Οι εργαζόμενοι δεν θα δούμε κανένα όφελος!!!

Τα πλούσια κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που υπάρχουν (πετρέλαιο, γεωθερμία κα) στην
περιοχή θα δοθούν βορρά στο μεγάλο κεφάλαιο για να αυγατίσουν τα κέρδη τους.

Οι εργαζόμενοι δοκιμάσαμε τον δρόμο της αναμονής, της ανοχής, τη λογική του «μικρότερου κακού». Αυτός όμως είναι ο δρόμος της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας, το
μικρότερο κακό φέρνει το μεγαλύτερο και το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Δεν δεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα στην ειρήνη τους, ούτε να θυσιαστούμε στον πόλεμο για τα κέρδη τους.
Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση!!!.

Διεκδικούμε :
 Εξαίρεση της περιοχής μας (και των νησιωτικών) από τον περιορισμό προσλήψεων.
 Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και Παιδεία για όλους. Κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες. Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της μισθολογικής μας εξέλιξης, πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της
προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα,
 Διατήρηση επιδόματος παραμεθορίου και επαναφορά οικονομικών κινήτρων, προκειμένου να θέλουν να παραμείνουν οι νυν εργαζόμενοι στην περιοχή και να προσελκυστούν υπάλληλοι κι από άλλες περιοχές της Χώρας (κυρίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη).
 Άμεση και ευνοϊκή ρύθμιση των στεγαστικών Δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων για όσους υπαλλήλους υπηρετούν στην παραμεθόριο και νησιωτικές περιοχές, καθώς και για όσους μετατεθούν οικειοθελώς σε αυτές.
 Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της αξιολόγησης, που υπηρετεί αντεργατικούς –
αντιλαϊκούς σκοπούς
 Την χωρίς επιβάρυνση (διόδια) μετακίνηση των κατοίκων της Περιφέρειας
 Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
 Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Οι Πρόεδροι των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Υπαλλήλων των Π.Ε. της Π.Α.Μ.Θ.

Δράμας                                       Έβρου                                          Καβάλας
Στέργιος Ηλιόπουλος              Δημήτριος Παγωνίδης                Φιλιππία Κοχλιαρίδου

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Δίπλωμα οδήγησης: Αλλάζουν τα όρια ηλικίας – Ποιοι δεν θα πιάσουν...

Αλλαγές πραγματοποιούνται στο δίπλωμα οδήγησης για τους 70άρηδες οδηγούς αναφορικά με το καθεστώς που προβλέπει τη χορήγηση δυνατότητας οδήγησης τους. Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή...