Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικηΑ. Δημοσχάκης: "Πάγιο το αίτημα της επαναλειτουργίας του Εργοστασίου Ζάχαρης στην Ν.Ορεστιάδα"!!!

Α. Δημοσχάκης: “Πάγιο το αίτημα της επαναλειτουργίας του Εργοστασίου Ζάχαρης στην Ν.Ορεστιάδα”!!!

Χρήσιμη συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση είχε την Παρασκευή (01/07) στην Αθήνα ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το πάγιο αίτημα της επαναλειτουργίας του Εργοστασίου Ζάχαρης στην Ν. Ορεστιάδα, αίτημα που διεκδικεί ο βουλευτής Έβρου με συνέπεια επί σειρά ετών.

Παράλληλα υπογράμισε ότι η παραγωγή τεύτλων συνεχίζει να αποτελεί μια εκ των δυναμικότερων και οργανωμένων καλλιεργειών στην περιοχή μας, με εξοπλισμό και υποδομές προσαρμοσμένες στις ανάγκες τις καλλιέργειας.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η επαναλειτουργία του εργοστασίου αποτελεί πάγια στόχευση της Κυβέρνησης η οποία προσανατολίζεται σε ένα μοντέλο λειτουργίας, η οποία θα εξασφαλίζει την απορρόφηση αγροτικού προϊόντος από όλη την ΠΑΜ-Θ!

Επίσης γνωστοποίησε ότι θα επισκεφτεί την περιοχή μας προκειμένου να κάνει αυτοψία στον εργοστασιακό χώρο & να έχει επαφές με τους θεσμικούς αλλά και με τους πρωταγωνιστές που είναι οι παραγωγοί μας.

Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε θέματα-ορόσημα για την ανάπτυξη της περιοχής όπως η αναβάθμιση των Σημείων Εισόδου- Εξόδου Κήπων & Καστανιών, ζητήματα που σχετίζονται με την διαχείριση των υδάτινων όγκων σε σχέση με τις όμορες χώρες καθώς επίσης και για οραματικά έργα στην περιοχή της Θράκης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«Ανάσα» για Νέους Αγρότες: Άτοκα δάνεια έως 100.000 € με 40% επιδότηση και μόλις 10% ίδια συμμετοχή

Μια σημαντική «ανάσα» ρευστότητας για τους Νέους Αγρότες φέρνει το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο «Agri‑Generation»...

ΔΕΘ – Τα 10 μέτρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης για νέους, οικογένειες, συνταξιούχους – Μειώσεις φόρων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ένα εκτεταμένο...

Σαμοθράκη: Συγκλονίζει η περιγραφή του καπετάνιου που δέχθηκε πυροβολισμούς από Τούρκους ψαράδες

Τις στιγμές τρόμου που βίωσε από την επίθεση Τούρκων ψαράδων στη Σαμοθράκη περιέγραψε μιλώντας...

Σαμοθράκη: Στο καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ με μείωση 30% – Δείτε τον πίνακα με όλα τα νησιά

Μείωση κατά 30% στους συντελεστές ΦΠΑ σε ακριτικά νησιά με πληθυσμό κάτω των 20.000...

Παρόμοια