Α. Δημοσχάκης: Έμπρακτη στήριξη του Έβρου η συνεδρίαση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου στην Ορεστιάδα

Στη νεότερη & βορειότερη πόλη της χώρας, στο τοπικό Δημαρχείο της Ν.Ορεστιάδας, έλαβε χώρα στις (27/6) η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, προσδίδοντας προσθετική αξία στην ευαίσθητη και νευραλγική περιοχή του Έβρου.

Ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής, ανέφερε ότι :

📌Η διεξαγωγή της συνεδρίασης στην Ν. Ορεστιάδα, είναι υψηλού συμβολισμού και εθνικής σημασίας για την περιοχή του Έβρου, η οποία δοκιμάζεται τόσο στο υγειονομικό όσο και στο μεταναστευτικό μέτωπο.

📌Οι παρελκυστικές και παραβατικές πολιτικές που εφαρμόζει η γειτονική χώρα, εντοπίζονται και στον τομέα του εμπορίου & της επιχειρηματικότητας.

📌Η Τουρκία από το 1995, μέσα από την τελωνειακή της σύνδεση, ξεκίνησε την προενταξιακή διαδικασία, με αποτέλεσμα να εξάγει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε προϊόντα της χωρίς δασμούς και να εισάγει από χώρες της Ε.Ε. με δασμούς.

📌Η πολιτική αυτή, συνιστά πρόκληση για την Ευρώπη, για την αντιμετώπιση της οποίας απαιτείται μία ενιαία πολιτική στη βάση των επιταγών του διεθνούς εμπορίου.

📌Το εμπόριο είναι μια ισχυρή δύναμη για την διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας!

📌Ο ίδιος ζήτησε έναν ειδικό σχεδιασμό στήριξης της επιχειρηματικότητας στις ακριτικές περιοχές, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους για την αναπτυξιακή θωράκιση της εξωτερικής περιμέτρου της Ευρώπης και κατ’επέκταση του Έβρου!!

📌Τέλος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Πέτρο Δούκα & Δήμαρχο της Σπάρτης καθώς & τα αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. για την προσφορά του ειδικού εξοπλισμού στην Ελληνική Αστυνομία τα στελέχη της οποίας με την φιλοπατρία & την φιλοτιμία τους ανιδιοτελώς κράτησαν την τελευταία 5ετία όρθια & κρατούν σήμερα τα σύνορά μας…στον Έβρο!!

International Chamber of Commerce, Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, Εμπορικό Επιμελητήριο, Πέτρος Δούκας, Δήμος Σπάρτης, Δήμος Σπάρτης, Σπαρτη, Επιμελητήριο Έβρου, ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΣΟΥΦΛΙΟΥ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ένωση Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ορεστιάδας & Περιφέρειας Ομοσπονδία Επαγγελματικών Σωματείων Έβρου, Εμπορικός Σύλλογος Διδυμοτείχου, Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, Δήμος Ορεστιάδας, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Χριστόδουλος Τοψίδης, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Kourmpanian Vivian, Χρήστος Μέτιος / Christos Metios, Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών Θερμών Σαμοθράκης, Εμπορική Έκθεση Αλεξανδρούπολης, Ελληνική Αστυνομία

Ακολουθεί όλος ο χαιρετισμός:

Κυρίες και Κύριοι,

Κύριε Πρόεδρε,

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου,
Σας καλωσορίζουμε στον ακριτικό Έβρο!

Η σημερινή συνεδρίαση που λαμβάνει χώρα εδώ, στην Ν. Ορεστιάδα, είναι υψηλού συμβολισμού και εθνικής σημασίας για την ευαίσθητη περιοχή μας που δοκιμάζεται διαρκώς!

Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τον οικονομικό αντίκτυπο που επέφερε η πρωτοφανής υγειονομική κρίση!

Ταυτοχρόνως, η νευραλγική περιοχή μας δοκιμάζεται και από τις παρελκυστικές και παραβατικές πολιτικές της γειτονικής χώρας και στον τομέα του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας!

Η Τουρκία από το 1995, μέσα από την τελωνειακή της σύνδεση, ξεκίνησε την προενταξιακή διαδικασία, με αποτέλεσμα να εξάγει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. προϊόντα της χωρίς δασμούς και να εισάγει από χώρες της Ε.Ε. με δασμούς.

Και μάλιστα, πολλές φορές επιβάλλει και αλλάζει αυτούς κατά το δοκούν και, κυρίως, σε ομοειδή προϊόντα μας.

Επίσης, ασκεί εμπορικές πολιτικές και, μάλιστα, είναι εξοντωτικού χαρακτήρα και επιβάλλει αντίτιμο σε όποιον υπήκοο της ταξιδέψει προς την Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται εκροή συναλλάγματος προς την Τουρκία, με αποτέλεσμα να μας προσφέρουν προϊόντα κακής ποιότητας, αντιγραφή των ευρωπαϊκών και, μάλιστα, Οίκων και δεν έχουμε τον ανάλογο έλεγχο στα σημεία εισόδου και εξόδου.

Η πολιτική αυτή, συνιστά πρόκληση για την Ευρώπη, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με μία ενιαία πολιτική στη βάση των επιταγών του διεθνούς εμπορίου.

Η σημερινή σας παρουσία δίνει προσθετική αξία στον Νομό μας!

Και αυτό γιατί λειτουργείτε ως έμποροι της ειρήνης!

Η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου ανήκει σε έναν ισχυρό παγκόσμιο επιχειρηματικό οργανισμό με βασική αποστολή την προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου και των επενδύσεων.

Το εμπόριο είναι μια ισχυρή δύναμη για την διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας!

Η σημερινή σας παρουσία λοιπόν, συνιστά μία έμπρακτη στήριξη στον ακριτικό Νομό μας στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αναπτυξιακής προοπτικής αλλά και θωράκισης της περιοχής μας!

Προσωπικά θα ζητήσω έναν ειδικό σχεδιασμό στήριξης της επιχειρηματικότητας στις ακριτικές περιοχές, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους που θα θωρακίσει αναπτυξιακά την εξωτερική περίμετρο της Ευρώπης και κατ’επέκταση του Έβρου!!
Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσουμε τον πληθυσμό επαγγελματικά ενεργό! Είναι προϋπόθεση επιβίωσης…..

Θα ήθελα παράλληλα να σας ευχαριστήσω και για την έμπρακτη στήριξή σας μέσω της προσφοράς ειδικού εξοπλισμού στα Σώματα Ασφαλείας που ανιδιοτελώς κρατούν όρθια τα σύνορά μας!!

Ευχαριστούμε για την αναγνώριση του αγώνα που γίνεται στα ανατολικά σύνορα της Χώρας!

Ο Έβρος, αποτελεί σταυροδρόμι Ανατολής-Δύσης…Έχει απίστευτη δυναμική ανάπτυξης αλλά και διαρκείς απειλές.

Η δική σας εμπειρία και οι γνώσεις σας μπορούν να αποδειχτούν πολύτιμος θησαυρός για την περιοχή μας

Σας ευχαριστούμε για την εδώ παρουσία σας και προσβλέπουμε στην στενή συνεργασία για το καλό του Έβρου!