fbpx
14.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Α. Δημοσχάκης: Δεν ενδείκνυται πολυπληθής δομή μεταναστών κοντά στα σύνορά μας

ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ & ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ!!

- Χορηγούμενη-

Σε τηλεδιάσκεψη με οικοδεσπότη τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότης Μηταράκης (Notis Mitarachi) συμμετείχαν σήμερα (4/1) οι βουλευτές της ΝΔ του Νομού Έβρου, μεταξύ των οποίων κι ο βουλευτής & Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α. Αν.Δημοσχάκης, καθώς επίσης ο Περιφερειάρχης Α Μ- Θ Χρήστος Μέτιος κι ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς.
Αντικείμενο αυτής ήταν η εύλογη ανησυχία που προέκυψε σε συνέχεια της πρόσφατης Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την δομή στο Φυλάκιο στον Β/Έβρο.
Στην εισήγησή του ο βουλευτής υπογράμμισε όλους τους λόγους που δεν συνηγορούν στην δημιουργία μιας πολυπληθούς δομής στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Η μεταναστευτική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα & κυρίως εδώ και πέντε (5) χρόνια έχει πλήξει τα νησιά του Β/Α & Ν/Α Αιγαίου και ιδιαίτερα τον Ν.Έβρου!!
Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιτελέσει έναν τιτάνιο αγώνα ως προς την αποτροπή, την διαχείριση των ροών αλλά και τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου.
Η κρίση στα σύνορα του Έβρου τον Μάρτιο του 2020, οι χειρισμοί και η στήριξη του Πρωθυπουργού δημιούργησαν αίσθημα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης στους Εβρίτες.

Διαχρονικά η Θράκη κι ο Έβρος ήταν περιοχές για τις οποίες ΔΕΝ προβλέπονταν η ίδρυση δομών ‘φιλοξενίας’ οικ. μεταναστών.

Αυτό το είχαν υπογραμμίσει στις δηλώσεις τους πάντα απερίφραστα οι εκπρόσωποι της σημερινής Κυβέρνησης.

Ο Έβρος αλλά κι όλη η Θράκη έχουν ιδιαίτερα γεωγραφικά & δημογραφικά χαρακτηριστικά τα οποία επιβάλλουν ειδικούς χειρισμούς και προληπτικά μέτρα.

Το έργο των Σ.Α. και της Πολιτικής Άμυνας είτε σε ομαλές συνθήκες είτε σε κατάσταση εθνικού συναγερμού προϋποθέτει ευαίσθητες ισορροπίες στο εσωτερικό της Χώρας.
Μια πολυπληθής δομή φιλοξενίας πλησίον των συνόρων δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της περιοχής, δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, και δεν προσθέτει πλεονεκτήματα στην διαχείριση του μεταναστευτικού.
Το υφιστάμενο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης που λειτουργεί στο Φυλάκιο Έβρου λειτουργεί αποτελεσματικά ως προς της αποστολή του…
Η συντήρηση των υποδομών του και των υπηρεσιών του είναι επιθυμητή από όλους, καθώς θα συμβάλλει στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συνθηκών διαμονής και εργασίας.
Ο βιολογικός καθαρισμός ο οποίος προβλέπεται αποτελεί αίτημα και της τοπικής κοινωνίας.
Ωστόσο χρειάζονται διευκρινήσεις σχετικά με την πρόσκληση που αναρτήθηκε καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για μια νέα δομή ή αν αφορά σε αναβάθμιση της υφιστάμενης.

Ο βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να προβεί σε διαβούλευση με τα Υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών & Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη & τις υφιστάμενες Υπηρεσίες, Οργανισμούς & Σχηματισμούς αυτών προκειμένου να συνδυαστεί η εκατέρωθεν εμπειρία και γνώση για τις ενδεδειγμένες κινήσεις.

Τέλος στην δευτερολογία του υπογράμμισε ότι είναι απολύτως επιβεβλημένη η σύμπνοια, η συνεννόηση και η συναντίληψη μεταξύ όλων των θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής για το καλό του Έβρου & μάλιστα στα δύσκολα.

Από την τηλεδιάσκεψη προέκυψε το ακόλουθο κοινό ομόφωνο ψήφισμα με την συνισταμένη των αποφάσεων:


Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης δηλώνει επ’ αυτού: “Επί πλέον στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου θα προβώ άμεσα σε κατάθεση Γραπτής Ερώτησης προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, επισυνάπτοντας το ψήφισμα, προκειμένου να δοθεί Απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με την πρόσκληση που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τη δομή στον Β/Έβρο με τίτλο: “Αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ.) στο Δ.Δ. Φυλακίου Ν. Έβρου’.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο