Σάββατο, 30 Αυγούστου, 2025
20.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΓιώργος Πατούλης: Η απλή αναλογική θα διαλύσει τους δήμους

Γιώργος Πατούλης: Η απλή αναλογική θα διαλύσει τους δήμους

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με τις θέσεις της για την διοικητική μεταρρύθμιση έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Στα πλαίσια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας,ο κ. Πατούλης ζήτησε παράλληλα να ξεκινήσει άμεσα διάλογος με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και την ΚΕΔΕ ώστε να συζητηθεί αναλυτικά πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου, η ανακατανομή πόρων και αρμοδιοτήτων στους δήμους.

Όπως είπε, «η ΚΕΔΕ απαιτεί την ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων με συγκεκριμένες πολιτικές όπως φορολογική αποκέντρωση, άμεση απόδοση των παρακρατηθέντων, δημιουργία αναπτυξιακού προγράμματος, πρόσβαση των δήμων στο ΕΣΠΑ μέσω ειδικού προγράμματος δύο δισ. ευρώ κ.ά..

Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο επισήμανε ότι η ΚΕΔΕ δεν συζητά καμία αλλαγή και πρόσθεσε ότι η απλή αναλογική δεν καλύπτει κανένα πρόβλημα, αντίθετα «θα οδηγήσει στη διάλυση των δήμων».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δ.σ. της ΚΕΔΕ, Απόστολος Κοιμίσης, τόνισε ότι «πρόκειται για έναν αγώνα διαρκείας απέναντι στην αντίληψη ότι η χώρα μπορεί να πορεύεται με το σημερινό διοικητικό μοντέλο».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Ιωακειμίδης υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «οι μετωπικές συγκρούσεις δεν βοηθούν κανέναν, η αυτοδιοίκηση δεν ρίχνει κυβερνήσεις και δεν είναι ούτε φιλοκυβερνητική, ούτε αντικυβερνητική».

Τέλος, ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας στο δ.σ. της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Μπίρμπας, κατηγόρησε την ηγεσία της ΚΕΔΕ ότι δεν συμμετείχε στο διάλογο, επεσήμανε ότι αρκετές από τις προτάσεις που περιέχονται στο πόρισμα της επιτροπής διαλόγου του υπουργείου ήταν πάγια αιτήματα της αυτοδιοίκησης και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση από νωρίς, από τη δεύτερη συνάντηση της αρμόδιας επιτροπής, είχε καταθέσει 25σέλιδο πολιτικό πλαίσιο αλλά δεν συζητήθηκε ποτέ στην ΚΕΔΕ.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θλίψη στην Αλεξανδρούπολη: Απεβίωσε ο Γιώργος Χατζηγιάννης

Στην ηλικία των 60 ετών, έφυγε από το ζωή ο Γιώργος Χατζηγιάννης, Υπάλληλος της...

Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Κήπων

Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Κήπων. Τα έργα αφορούν την...

Τέσσερα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου στον Έβρο – Από 2 σε Διδυμότειχο και Αλεξανδρούπολη

Ένας άνθρωπος πέθανε από τον ιό του Δυτικού Νείλου ενώ συνολικά την τελευταία εβδομάδα...

Από 2.712 έως και 5.532 ευρώ τα ετήσια κέρδη των στρατιωτικών

Νέα αύξηση αποδοχών για τα στελέχη που υπηρετούν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρνει η...

Παρόμοια