fbpx
16.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τοπικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2017

- Χορηγούμενη-

Σκακιστική Κίνηση Αλεξανδρούπολης επικράτησε της Κομοτηνής με 5,5-2,5

Με την συμμετοχή μόνο εφήβων και παιδιών και με νίκη, η Σκακιστική Κίνηση Αλεξανδρούπολης ολοκλήρωσε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 την συμμετοχή της στο Ομαδικό Τοπικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η αυλαία έπεσε στην Αλεξανδρούπολη όπου η Ομάδα της Σκακιστικής Κίνησης νίκησε την Ομάδα της Κομοτηνής, η οποία επίσης συμμετείχε μόνο με τους εφήβους της , με 5,5/2,5.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Σκα.Κι. Αλεξανδρούπολης ιδρύθηκε το Φθινόπωρο του 2016 και είναι αναγνωρισμένο σωματείο από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, την Γενική Γραμματεία του υπουργείου Αθλητισμού και την Περιφερειακή Ενότητα του Νομού Έβρου .

Αμέσως μπήκε στο Τοπικό Πρωτάθλημα, ενώ ήδη έχει εξασφαλίσει την διοργάνωση μεγάλων συναντήσεων της Περιφέρειας στην πόλη μας, με κορυφαίο το Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Σερρών για το 2018!

Έμπειροι σκακιστές προετοίμασαν τα παιδιά, μέσα σε χρόνο ρεκόρ για την συμμετοχή τους στους αγώνες και έβαλαν γερά θεμέλια για μια μελλοντική λαμπρή πορεία . Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα των αγώνων που είχαν τα παιδιά στο Ομαδικό Πρωτάθλημα. Να σημειωθεί ότι πολλά από αυτά για πρώτη φορά συμμετείχαν σε αγώνες κλασικού σκακιού, ενώ κάποια μόλις φέτος είχαν την πρώτη τους επαφή με το σκάκι.

Η Αλεξανδρούπολη είναι πόλη με ιστορία στο Σκάκι. Ήδη η Ομάδα του Εθνικού Σκακιστικού Τμήματος βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια στην Α΄ Εθνική ενώ η εφηβική Ομάδα φέτος συμμετείχε το κορυφαίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα!

Η Σκα.Κι. δίνει το χώρο και την δυνατότητα να συμμετέχουν περισσότερα παιδιά στο ομαδικά πρωταθλήματα, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους και ενισχύοντας την προσπάθειά που καταβάλλουν , ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη μας. Μπήκε δυναμικά στον χώρο, θέτοντας στόχους και αναλαμβάνοντας δράση που θα ωφελήσει όχι μόνο το σκάκι αλλά και την Αλεξανδρούπολη.

Η εξαίρεση του αιτήματός της για οικονομική ενίσχυση από το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, όπου δόθηκαν Επιχορηγήσεις σε Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου Αλεξανδρούπολης, πιστεύουμε ότι έγινε εκ παραδρομής και ότι θα εξεταστεί στο μέλλον και σίγουρα δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για να υπηρετήσει το όραμα της.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά:

Βασίλειο Φούσκα, Ιορδάνη Τσιτλαΐδη, Χρήστο Χασάπη, Σάββα Πάτρη, Σωκράτη Γωνιάδη, Κωνσταντίνο Λευτεριώτη, Αναστασία Παλλακίδη, Κατερίνα Πάτρη και Αναστασία Λυκίδη για τους αγώνες που έδωσαν και για τα όσα σπουδαία κατάφεραν μέσα σε μόλις ένα μήνα προετοιμασίας!!! Το πάθος αυτών των παιδιών, αλλά και όλων των άλλων που ξεκίνησαν τώρα την ενασχόλησή τους με το σκάκι και αποτελούν τα φυτώρια για την συνέχιση της ανοδικής πορείας του αθλήματος στην Αλεξανδρούπολη, είναι η κινητήριος δύναμη των υπευθύνων του Συλλόγου.


facebook : Σκακιστική Κίνηση Αλεξανδρούπολης

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Πάσχα: Λάθη που προκαλούν προβλήματα στην υγεία

Μεγάλη εβδομάδα: Πολλοί άνθρωποι επωφελούνται από την καθαρτική δύναμη της νηστείας. Εξάλλου η Μελέτη των Επτά Χωρών που απετέλεσε ορόσημο στην προληπτική Ιατρική (1958-Ancel...