Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΣυνελήφθησαν 8 διακινητές, με συνολικά 32 μη νόμιμους μετανάστες στους νομούς Έβρου,...

Συνελήφθησαν 8 διακινητές, με συνολικά 32 μη νόμιμους μετανάστες στους νομούς Έβρου, Καβάλας και Ροδόπης

Συνελήφθησαν την 10-10-2018, στους νομούς Έβρου, Καβάλας και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Δράμας και Ροδόπης, οκτώ (8) διακινητές, εκ των οποίων ένας 30χρονος ημεδαπός και επτά αλλοδαποί, ηλικίας 37, 32, 29, 25, 22, 22 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα δύο (32) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μικρού Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 22 και 21 ετών, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Τελικά, πλησίον οικισμού της Καβάλας, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός μαζί με τον 22χρονο συνοδηγό, τράπηκαν πεζοί σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό ενώ λίγη ώρα αργότερα κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν και τον συνοδηγό.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εντόπισαν τον 30χρονο, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργώντας ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που επέβαιναν οι τρεις διακινητές, ηλικίας 37, 32 και 29 ετών, με τα οποία μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν 5 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«Ανάσα» για Νέους Αγρότες: Άτοκα δάνεια έως 100.000 € με 40% επιδότηση και μόλις 10% ίδια συμμετοχή

Μια σημαντική «ανάσα» ρευστότητας για τους Νέους Αγρότες φέρνει το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο «Agri‑Generation»...

ΔΕΘ – Τα 10 μέτρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης για νέους, οικογένειες, συνταξιούχους – Μειώσεις φόρων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ένα εκτεταμένο...

Σαμοθράκη: Στο καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ με μείωση 30% – Δείτε τον πίνακα με όλα τα νησιά

Μείωση κατά 30% στους συντελεστές ΦΠΑ σε ακριτικά νησιά με πληθυσμό κάτω των 20.000...

Αγανάκτηση: Έγραψαν συνθήματα στο ανακαινισμένο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Στο νέο ανακαινισμένο σχολικό μας κτίριο του 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης – έργο που...

Παρόμοια