“Εξαιρετικά επιτυχημένο το Ενεργειακό Φόρουμ” (video)

Εξαιρετικά επιτυχημένο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΟΛΑ, Χρήστος Δούκας, το ενεργειακό φόρουμ, SOUTHEAST EUROPE ENERGY FORUM, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο ΜET στη Θεσσαλονίκη.

Το φόρουμ είχε  ως επίκεντρο τον κλάδο της ενέργειας και τις συνεργασίες μεταξύ της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών, και μάλιστα,όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΛΑ, όλα ξεκινούσαν και καταλήγανε, σε πρότζεκτ που ανοίγονται στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου, και στην Αλεξανδρούπολη, όπως είναι η πλωτή εξέδρα για το υγροποιημένο αέριο, καθώς και ο αγωγός IGB ο οποίος θα συνδέσει μέσω του ΤΑΡ τα νότια Βαλκάνια .

Αυτά τα πρότζεκτ τραβήξανε περισσότερο την προσοχή καθώς μπαίνουν πλέον σε φάση υλοποίησης. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι  το γεγονός οτι υπεγράφη η συμφωνία με τον 4ο εταίρο στον όμιλο GASTRADE ο οποίος θα διαχειριστεί το έργο, και είναι η ΔΕΠΑ, ενώ αναμένεται η υπογραφή από τον τελευταίο κοινοπράκτη, πιθανότατα την Αμερικανική εταιρία Tellurium.

Χορηγούμενη

Ο Πρόεδρος του ΟΛΑ αναφερόμενος τέλος στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στην πορεία των έργων αυτών και την υλοποίηση τους μέσα στο 2019, επεσήμανε πως δεν πρόκειται για ευχολόγιο, καθώς όπως είπε μπαίνουμε σε μία καινούρια εποχή για τη χώρα, η οποία θα ξεδιπλώσει την παραγωγική δυναμική.

“Σε ότι αφορά τα ενεργειακά προγράμματα και της ανάπτυξης του λιμανιού μέσω υποπαραχωρήσεων, καθώς και τα σιδηροδρομικά δίκτυα τα οποία αφορούν την περιοχή μας, φαίνονται, και μπαίνουν τα χνάρια  προκειμένου να προχωρήσουμε στις διαδικασίες εκείνες, είτε διαγωνιστικές είτε ζητήματα χρηματοδοτήσεων και είναι σίγουρο πια ότι θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019” πρόσθεσε ο Χρήστος Δούκας.