Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΤι ακριβώς έγινε στον Έβρο με τους Τούρκους στρατιωτικούς

Τι ακριβώς έγινε στον Έβρο με τους Τούρκους στρατιωτικούς

Τα όσα ακολούθησαν από το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι να τους γυρίσουν πίσω

Δύο τελικά ήταν οι Τούρκοι στρατιωτικοί που πέρασαν τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο και εντοπίστηκαν από Έλληνες στρατιώτες.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού, περίπου στις 11:00  το πρωί της Κυριακής, κοντά στο ακριτικό χωριό Φέρες και περίπου 150 μέτρα από τα σύνορα, περίπολος Ελλήνων στρατιωτών εντόπισε Τούρκο αξιωματικό με τον οπλισμό του. Αργότερα και συγκεκριμένα στις 14:00 το μεσημέρι, εντοπίστηκε και δεύτερος Τούρκος χωρίς όπλο αυτή τη φορά.

Στην κατάθεσή του ο πρώτος Τούρκος παραδέχτηκε ότι χάθηκε και ο δεύτερος ότι τον αναζητούσε στο ελληνικό έδαφος.

Οι ελληνικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με τον τουρκικό στρατό και, αφού υπέβαλαν τους δύο στρατιωτικούς στις απαραίτητες εξετάσεις, τους παρέδωσαν στις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής. Για το θέμα επικοινώνησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος
Καμμένος και της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Ενημέρωση για Περιστατικό με Τούρκους Στρατιωτικούς στην Περιοχή Φέρες του Έβρου

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2018 και περί ώρα 11:00, στην Περιοχή Ευθύνης της 12 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), πλησίον του χωρίου Φέρες, 150 μέτρα περίπου από την οριογραμμή, εντός του ελληνικού εδάφους, εντοπίστηκε από ελληνική περίπολο, Τούρκος έφεδρος υπαξιωματικός, φέροντας τον ατομικό οπλισμό του άνευ πυρομαχικών. Περί τις 14:00, εντοπίστηκε στην ίδια περίπου περιοχή και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), ο οποίος δεν έφερε οπλισμό, ούτε πυρομαχικά.

Σε έγγραφη κατάθεσή τους προς τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, ο μεν πρώτος, παραδέχθηκε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους ο δε δεύτερος, ότι βρισκόταν σε αναζήτηση του πρώτου, εντός του ελληνικού εδάφους. Στους 2 Τούρκους στρατιωτικούς, έγιναν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Διαπιστώθηκε η υψηλή ετοιμότητα, η άμεση αντίδραση των ελληνικών τμημάτων προκάλυψης, καθώς και η σωστή λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου. Κατόπιν επαφής των Διοικητών Ταγμάτων Προκάλυψης, ολοκληρώθηκε η παράδοση των 2 στρατιωτικών στην Τουρκία στις 18:30.

Για το θέμα επικοινώνησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Συνταγματάρχης (ΤΘ) Μιχαήλ Ψαρομιχαλάκης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ»

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Παρόμοια