Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
34.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΟριακή αύξηση της εγγεγραμμένης ανεργίας τον Ιούνιο του 2018

Οριακή αύξηση της εγγεγραμμένης ανεργίας τον Ιούνιο του 2018

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε τον Ιούνιο σε 805.231 άτομα

Σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα παρέμεινε η εγγεγραμμένη ανεργία τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, καθώς παρουσίασε μία οριακή αύξηση 0,08%, που μεταφράζεται σε 630 περισσότερους ανέργους.

Ειδικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας ανήλθε τον Ιούνιο σε 805.231 άτομα έναντι 804.601 τον Μάιο. Από αυτά αυτά 482.707 (ποσοστό 59,95%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών και 322.524 (ποσοστό 40,05%) για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Συντριπτικά περισσότερες είναι οι γυναίκες για ακόμα μία φορά, με ποσοστό που προσεγγίζει το 65%, ενώ όσον αφορά τα ηλικιακά κριτήρια σε ποσοστό σχεδόν 63% είναι μεταξύ 30 και 54 ετών.

Όσον αφορά το επίπεδο εκπαίδευσης, περισσότεροι από 75% είναι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 91,23% είναι Έλληνες υπήκοοι.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, αυξημένοι κατά 10,35% ήταν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που δεν αναζητούν εργασία φτάνοντας τους 118.022, ενώ όσον αφορά τους επιδοτούμενους ανέργους μειώθηκαν κατά 10,91%, φτάνοντας συνολικά τα 101.862 άτομα.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ξένοι στην πόλη τους νιώθουν κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης

Στριμωγμένοι έως και εκτοπισμένοι δηλώνουν ότι νιώθουν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας της τεράστιας...

Η Ελλάδα θωρακίζεται ξανά με 522 οχυρωματικά έργα σε Έβρο και νησιά

Η χρησιμότητα των αμυντικών οχυρώσεων και των ορυγμάτων, στις συνθήκες του σύγχρονου πολεμικού επιχειρείν,...

Ενιαία ψηφιακή εφαρμογή για την καταγραφή οχημάτων στα χερσαία συνοριακά τελωνεία από την ΑΑΔΕ

Από τις 28 Ιουλίου 2025 τίθεται σε πλήρη λειτουργία η ενιαία ψηφιακή εφαρμογή για...

Αλεξανδρούπολη: Δωρεάν μετακίνηση με τη δημοτική συγκοινωνία για τα παιδιά του ΑΡΣΙΣ

Με μεγάλη χαρά το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων "Έλλη" της ΑΡΣΙΣ, παρέλαβε τις κάρτες...

Παρόμοια