Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
34.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΜαρία Γκουγκουσκίδου: Σε περιπέτειες και πάλι το κολυμβητήριο της Ορεστιάδας -ακούστε

Μαρία Γκουγκουσκίδου: Σε περιπέτειες και πάλι το κολυμβητήριο της Ορεστιάδας -ακούστε

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην πόλη μας η είδηση ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα της άδειας λειτουργίας της δημόσιας κολυμβητικής δεξαμενής.

Ακούστε την Μαρία Γκουγκουσκίδου στον Sferikos 99.3

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ορεστιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με έγγραφό του ενημέρωσε τον Δήμο Ορεστιάδας ότι παρανόμως ανανέωσε την άδεια λειτουργίας της δημόσιας κολυμβητικής δεξαμενής στις 20-10-2017 χωρίς υγειονομικό έλεγχο και γνωμοδότηση από το ίδιο.

Στη συνέχεια δε, μετά από τη διενέργεια υγειονομικού ελέγχου, διαπίστωσε ότι δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις υγειονομικές διατάξεις για την ανανέωση της άδειας, διότι στο κολυμβητήριο παρατηρείται εκτεταμένο φαινόμενο υγροποίησης των υδρατμών που προκαλεί μούχλα και ανάπτυξη μυκήτων, διότι υπάρχει υγρασία στα επιχρίσματα της τοιχοποιίας σε σημεία που υπάρχουν πολύμπριζα και αυτό εγκυμονεί κίνδυνο πρόκλησης ηλεκτροπληξίας, διότι υπάρχουν ελλείψεις σχαρών από τα σιφώνια των αποχετεύσεων στα αποχωρητήρια αλλά και στάσιμα νερά σε μεγάλη έκταση, που αποτελούν κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, διότι τέλος υπάρχουν σκουριασμένα και φθαρμένα όργανα γυμναστικής και αυτόματοι πωλητές χωρίς άδεια λειτουργίας.

Επίσης το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ορεστιάδας διαπίστωσε ότι το υπολειμματικό χλώριο στο νερό της κολυμβητικής δεξαμενής βρίσκεται σε τιμές 1,39mg/l, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα νόμιμα όρια, τα οποία είναι 0,4 έως 0,7mg/l και ότι από την αδειοδότηση της κολυμβητικής δεξαμενής μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει ποτέ μετρήσεις χλωρίου, οι οποίες πρέπει να γίνονται δύο φορές ημερησίως, δεν έχουν γίνει δε ποτέ ούτε μικροβιολογικές εξετάσεις ανάλυσης του νερού, οι οποίες πρέπει να γίνονται μία φορά εμβδομαδιαίως.

Μετά τα παραπάνω το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ορεστιάδας ζητά από τον Δήμο Ορεστιάδας να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής και να αναστείλει τη λειτουργία της.

Και όλα αυτά ενώ στο κολυμβητήριο δραστηριοποιούνται δύο κολυμβητικοί σύλλογοι και ενώ κολυμπούν σ’ αυτό 550 περίπου άτομα, ανήλικοι και ενήλικες.

Οι διαπιστώσεις αυτές της αρμόδιας υγειονομικής υπηρεσίας μας έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, την οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να καθησυχάσει η δημοτική αρχή στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αντίθετα μάλιστα την επέτεινε.

Κι αυτό γιατί η δημοτική αρχή για άλλη μία φορά απευθύνθηκε στους δημοτικούς συμβούλους αλλά και στους δημότες χρησιμοποιώντας αναληθείς ισχυρισμούς και χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Αρνήθηκε το γεγονός ότι η ανανέωση της άδειας λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής δόθηκε παρανόμως, χωρίς δηλαδή τον απαραίτητο υγειονομικό έλεγχο και τη γνωμοδότηση της αρμόδιας υγειονομικής υπηρεσίας, ο δε υπεύθυνος λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής, κ Αλέξανδρος Μπαρμπούδης, ανέφερε τον εξωφρενικό, αναληθή ισχυρισμό ότι τα νόμιμα όρια του υπολειμματικού χλωρίου στο νερό έχουν αυξηθεί με μεταβολή στη νομοθεσία, ενώ κάτι τέτοιο διαψεύδει κατηγορηματικά  το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ορεστιάδας.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Ορεστιάδας άφησε το κολυμβητήριο να οδηγηθεί στην άσχημη αυτή κατάσταση και διαπιστώνουμε πλέον ότι εκτός από την ανικανότητα της να διαχειριστεί τις υποθέσεις του Δήμου Ορεστιάδας είναι πλέον και επικίνδυνη για την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών, καθώς παραβαίνει βασικές υγειονομικές διατάξεις σε ένα τόσο σημαντικό και πολυπληθή αθλητικό χώρο, για τη λειτουργία του οποίου είναι η ίδια υπεύθυνη.

Ζητούμε από τη δημοτική αρχή του Δήμου Ορεστιάδας να προχωρήσει άμεσα και γρήγορα σε κάθε ενέργεια και σε κάθε παρέμβαση που της έχει συστήσει η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία και να αποδώσει τη δημόσια κολυμβητική δεξαμενή κατάλληλη για την ασφαλή χρήση της από τους δημότες του Δήμου μας.

 

Ορεστιάδα 7 Φεβρουαρίου 2018

Μαρία Γκουγκουσκίδου

επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Παρόμοια