Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
4.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΈκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι αναμένεται να εκδηλωθούν το βράδυ και στη διάρκεια της νύχτας και στον Έβρο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σε ετοιμότητα καλούνται να είναι οι αρμόδιοι φορείς, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Με κακοκαιρία ξεκίνησε η εβδομάδα με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι το κυρίαρχο φαινόμενο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Βαθμιαία από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Ανεμοι στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βορειοδυτικά.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού σε όλες τις περιοχές της χώρας:

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα .
Ανεμοι: αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι γρήγορα στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 13 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το μεσημέρι.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις α ισχυρές βροχές α σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι γρήγορα στα 5 με 6 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: στη Μακεδονία από 04 ως 13 βαθμούς κελσίου. Στη Θράκη από 07 έως 16 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νοτιότερα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα που θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 6 με 7 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα.
Ανεμοι: αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 06 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: αρχικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού τη νύχτα.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 28-11-2017

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα
Ανατολικά και νότια και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία
Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ
Με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασια: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Υψηλή συμμετοχή στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου – Πρόεδρος η Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου

Με υψηλή συμμετοχή ολοκληρώθηκε χθες, 30 Νοεμβρίου 2025, η εκλογική διαδικασία του Δικηγορικού Συλλόγου...

Νέος Μητροπολίτης Αγκύρας ο Γρηγόριος Φραγκάκης – Έχει καταγωγή από τις Σάπες Ροδόπης

Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε...

Έβρος: Σήμερα κορυφώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις με πορεία τρακτέρ προς τους Κήπους και αποκλεισμούς δρόμων

Κλιμακώνονται σήμερα Τρίτη (2-12-2025) οι κινητοποιήσεις των αγροτών στον Έβρο, με δεκάδες τρακτέρ από...

«Βαρβάρα»: Συνταγή για το εκπληκτικό θρακιώτικο γλυκό για την αυριανή εορτή

Η Αγία Βαρβάρα είναι προστάτιδα των παιδιών και τα φυλάει από τις κακές παιδικές...

Παρόμοια