Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
34.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΝέο σύστημα X-ray στο τελωνείο Κήπων

Νέο σύστημα X-ray στο τελωνείο Κήπων

Παπανάτσιου: «Πρέπει να αναβαθμιστούν τα τελωνεία Κήπων και Αλεξανδρούπολης ώστε να περιοριστεί το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή»

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου παρέλαβε επίσημα το νέο αυτοκινούμενο σύστημα ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με X-ray κατά την επίσκεψή της στο Τελωνείο Κήπων στον Έβρο.

Πρόκειται για ένα από τέσσερα νέα οχήματα αυτού του είδους που προμηθεύτηκε το ελληνικό Δημόσιο ενώ σύντομα θα αγοραστούν άλλα δώδεκα μηχανήματα X-ray.

Νωρίτερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του υπουργείου Οικονομικών, η υφυπουργός είχε επισκεφθεί και το Τελωνείο Αλεξανδρούπολης όπου δήλωσε ότι «τα τελωνεία των συνόρων είναι ιδιαίτερης βαρύτητας» και ότι πρέπει να αναβαθμιστούν ώστε να περιοριστεί το λαθρεμπόριο, η φοροδιαφυγή και οι «ελληνοποιήσεις» αγροτικών προϊόντων.

«Με την ενίσχυσή τους με προσωπικό και εξοπλισμό», πρόσθεσε η κυρία Παπανάτσιου, «το έργο των τελωνειακών θα γίνει αποτελεσματικότερο και θα οδηγήσει σε αύξηση των δημοσίων εσόδων, με τον εντοπισμό των παράνομων κινήσεων και τη συμμόρφωση των υπόχρεων».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Με 36.000 ευρώ τον χρόνο θα νοικιάσει το πάρκινγκ πίσω από τον ΟΣΕ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Με το ποσό των 36.000 ευρώ το μήνα θα νοικιάσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, από...

Ξάνθη: Νεκροί εντοπίστηκαν δύο 16χρονοι που αγνοούνταν

Νεκροί εντοπίστηκαν δύο 16χρονοι, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί στην Ξάνθη από το...

Ορεστιάδα: Αυτοκτόνησε 21χρονος

Ένας νέος άνθρωπος, μόλις 21 ετών, έβαλε τέρμα στη ζωή του σήμερα στην Ορεστιάδα....

ΣΟΚ στην Ξάνθη: Άνδρας έπεσε στο κενό από τρίτο όροφο οικοδομής στη Στοά Νούση

Στο κενό βρέθηκε άνδρας το πρωί της Δευτέρας (07/07) στην Ξάνθη, στη Στοά του...

Παρόμοια