Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΜαθητές και αιρετοί του Δήμου Ρώμης στη Σαμοθράκη

Μαθητές και αιρετοί του Δήμου Ρώμης στη Σαμοθράκη

Σε συνέχεια της υπογραφής του ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΦΙΛΙΑΣ που έχει υπογράψει ο Δήμος Σαμοθράκης με το Δήμο της Ρώμης -Ιστορικό Κέντρο, ο Δήμος Σαμοθράκης υλοποίησε πρόγραμμα φιλοξενίας εκπροσώπων του Δήμου Ρώμης και Ιταλών μαθητών από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2017. Η δράση συγχρηματοδοτήθηκε από το το Πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες.

Η ιταλική αποστολή αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο του Δήμου Ρώμης- Ιστορικού Κέντρου Δημοτικού Διαμερίσματος Δήμου Ρώμης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και 20 μαθητές της Γ΄τάξης Λυκείου της Ρώμης, επισκέφτηκαν τη Σαμοθράκη και είχαν την ευκαιρία μέσα από ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου, να αναπτύξουν δεσμούς με Έλληνες μαθητές, μέσα από βιωματικές δράσεις πολιτισμικής κατανόησης, να έρθουν σε επαφή με τη φύση της Σαμοθράκης και να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της.

Επιπλέον οι μαθητές παρακολούθησαν και συμμετείχαν μια μέρα στο μαθητικό πρόγραμμα του Λυκείου Σαμοθράκης με περιεχόμενο την ανταλλαγή στοιχείων των δύο πολιτισμών, την ιστορία του τόπου και τον τρόπο που αυτή συνδέει τους δύο λαούς, την ανταλλαγή απόψεων για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών, ακρόαση της χορωδίας του Λυκείου Γυμνασίου Σαμοθράκης και διεξαγωγή αθλητικών αγώνων. Επιπλέον οι μαθητές των δύο χωρών συμμετείχαν σε πρόγραμμα -εργαστήρι ανταλλαγής απόψεων για το παρελθόν το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Στα πλαίσια του συνολικού στόχου της μεγαλύτερης προσέγγισης της Ένωσης προς τους πολίτες της, το πρόγραμμα επιδίωξε να συμβάλει στην κατανόηση των πολιτών, για την ιστορία και την πολυμορφία της Ένωσης.

Κατά την έναρξη του προγράμματος, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Νικ. Φαρδύς στη Χώρα, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης και το Δημοτικό Συμβούλιο υποδέχτηκε επίσημα τους εκπροσώπους του Δήμου Ρώμης σε μια λιτή τελετή στην οποία κυριάρχησε το πολύ θερμό και φιλικό κλίμα και το πνεύμα μιας συνεργασίας πολλά υποσχόμενης.

Η παρούσα δράση αποτελεί την πρώτη στα πλαίσια του Συμφώνου Φιλίας και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχιση της συνεργασίας με μια αντίστοιχή δράση που θα υλοποιηθεί στο επόμενο διάστημα στην Ιταλία.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 26.09.2017 όπου και οι μαθητές αναχώρησαν από το νησί σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, αν και η μέρα αυτή βρήκε τη Σαμοθράκη “χτυπημένη” σφοδρά από θεομηνία, με σοβαρότατες ζημίες τις οποίες προσπαθεί και θα προσπαθεί για αρκετό διάστημα να αντιμετωπίσει.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Εξαφάνιση του Χυτούδη – Περούδη Χαράλαμπου – Χρυσοβαλάντη στην Αθήνα

Ο Χυτούδης – Περούδης Χαράλαμπος – Χρυσοβαλάντης, 37 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή της πλατείας...

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην ανατολική είσοδο -video

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην ανατολική...

Αλεξανδρούπολη: Εγκαταλείφθηκε το εμβληματικό έργο τηλεθέρμανσης Φερών – 10 εκατ. ευρώ για άλλα έργα

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της εταιρείας «ΤΑΡ AG» ενέκρινε...

Διαγωνισμός: Κερδίστε εισιτήρια για την παράσταση “Ο Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων” στο Θέατρο Αλτιναλμάζη

Ο Ελλάδα 104 σας χαρίζει εισιτήρια για τη θεατρική παράσταση «Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων»...

Παρόμοια