ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΕπίσκεψη σπουδαστών της Διπλωματικής Ακαδημίας στο Τέμενος Αλεξανδρούπολης

Επίσκεψη σπουδαστών της Διπλωματικής Ακαδημίας στο Τέμενος Αλεξανδρούπολης

Την Κυριακή 8 Ιουνίου 2026, αντιπροσωπεία υποψήφιων Ακολούθων Πρεσβείας της Λ’ εκπαιδευτικής σειράς της Ελληνικής Διπλωματικής Ακαδημίας επισκέφθηκε το Τέμενος Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης με στόχο την ενημέρωση για τον ρόλο των Βακουφικών θεσμών στη Θράκη.

Την αποστολή υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Βακουφικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Αλεξανδρούπολης, Μουαμμέρ Χατζηκερίμογλου.

Τους σπουδαστές συνόδευσαν ο Διευθυντής της Ελληνικής Διπλωματικής Ακαδημίας, Πρέσβης Μιχάλης-Χρήστος Διάμεσης, καθώς και ο Διευθυντής Σπουδών, Πρέσβης Μιχαήλ Αγγελόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον ρόλο και τη σημασία των Βακουφίων της Αλεξανδρούπολης, με έμφαση στη συμβολή τους στη διατήρηση της πολιτιστικής, ιστορικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της περιοχής.

Παράλληλα, αναδείχθηκε η λειτουργία τους ως θεσμών που συνδέονται με την τοπική κοινωνική και ιστορική πραγματικότητα της Θράκης, προσφέροντας ένα πεδίο κατανόησης της πολυπολιτισμικής της ταυτότητας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων της Διπλωματικής Ακαδημίας, που στοχεύουν στην εξοικείωση των μελλοντικών διπλωματών με ζητήματα θρησκευτικής και πολιτιστικής συνύπαρξης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια