ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΛαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στους ακριτικούς Μεταξάδες: Μαθητές και κάτοικοι τιμούν...

Λαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στους ακριτικούς Μεταξάδες: Μαθητές και κάτοικοι τιμούν την Εθνική Επέτειο

Ξεχωριστές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί της 25ης Μαρτίου στους ακριτικούς Μεταξάδες, μόλις 3 χλμ. από τα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Συνολικά 60 παιδιά από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια δέκα χωριών της περιοχής συμμετείχαν στην παρέλαση, τιμώντας με υπερηφάνεια την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Με τη συμμετοχή τους, οι μαθητές έστειλαν ένα ζωντανό μήνυμα για την αξία της ιστορίας και της πατρίδας στα ακριτικά χωριά.

Το χωριό των Μεταξάδων αριθμεί περίπου 400 μόνιμους κατοίκους, ανάμεσά τους 30 νέα ζευγάρια που επέλεξαν να παραμείνουν στην περιοχή, συμβάλλοντας στη στήριξη της ακριτικής Ελλάδας και στη διατήρηση της τοπικής κοινωνίας. Η παρέλαση αναδεικνύει όχι μόνο τον πατριωτισμό των μαθητών, αλλά και την προσπάθεια των κατοίκων να κρατήσουν ζωντανή τη ζωή στα σύνορα, ενισχύοντας την ελληνική παρουσία στην περιοχή.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με τον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία και την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλίου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού. Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο των Μεταξάδων, με τη συμμετοχή των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και τμημάτων του Πυροβολικού και της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν προς τη Διοικήτρια κα. Αναστασία Πουρναρά για τη συμβολή της.

Ξεχωριστή νότα έδωσαν τα χορευτικά τμήματα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Χιονάδων και του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξάδων, που συμμετείχαν με παραδοσιακές φορεσιές, μεταφέροντας στους θεατές το πνεύμα της ελληνικής παράδοσης.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Ιερέας του χωριού πάτερ Αλέξιος Μαρσέλος, η Αντιδήμαρχος Μεταξάδων κα. Μάρθα Μπιτζέκα, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Βέρα Τερτσούδη, ο πρώην Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων Αντισυνταγματάρχης κ. Χαράλαμπος Τσελεμπάκης, ο Τοπικός Αστυνόμος κ. Πολυχρόνης Ποτίδης, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου κ. Αξιώτης Χατζηχαραλάμπους, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεταξάδων κ. Χρήστος Κισσούδης και το Τοπικό Συμβούλιο, η Πρόεδρος της Κοινότητας Παλιουρίου κα. Πόλυ Αραμπατζή, η Πρόεδρος της Κοινότητας Ασπρονερίου κα. Λίτσα Σαρακινούδη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λάδης κ. Θεόδωρος Αρβανιτίδης, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χιονάδων κ. Χαράλαμπος Γκιργκένης και το Διοικητικό Συμβούλιο, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξάδων κα. Σόνια Αλιμούδη και το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και πλήθος πολιτών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα. Φανή Παπαδοπούλου, δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου. Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, οι κάτοικοι των Μεταξάδων τίμησαν τη θυσία των προγόνων και ανανέωσαν την ευθύνη να διαφυλάξουν την ιστορία και τις αξίες της περιοχής.

- Advertisement -

Χρόνια πολλά! Χρόνια ελεύθερα!

Φώτο: Γιάννης Παράσχου

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια