Τομείς και Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Αλεξανδρούπολης το σχολικό έτος 2025-2026
Β’ Τάξη (Τομείς)
🔹 Τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας
Πρόκειται για απαιτητικά επαγγέλματα, με έντονους ρυθμούς, τα οποία απευθύνονται σε άτομα που χαρακτηρίζονται από οργανωτικότητα, υπευθυνότητα, ψυχικό σθένος, ενσυναίσθηση, κοινωνικές δεξιότητες, αγάπη για το συνάνθρωπο και ικανότητα εργασίας υπό πίεση. Η διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και η ανάγκη να θέσεις τον εαυτό σου στην υπηρεσία όλων εκείνων που νοσούν αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να επιλέξεις επαγγέλματα Υγείας.
🔹 Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
Οι απόφοιτοι του τομέα έχουν τη δυνατότητα να ασχολούνται με νέους τρόπους και μεθόδους παραγωγής ζωοκομικών και γεωργικών προϊόντων, με τις διαδικασίες της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, με τη διακίνηση, συντήρηση, τυποποίηση, εμπορία και διαχείριση των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και ζωοτροφών, καθώς και με την προστασία και αναπαραγωγή του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου.
Γ’ Τάξη (Ειδικότητες)
🔹 Τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας
- Βοηθός Νοσηλευτή
Ο απόφοιτος μπορεί να εργαστεί σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, οίκους ευγηρίας, μονάδες αποκατάστασης και ως ελεύθερος επαγγελματίας για κατ’ οίκον φροντίδα ασθενών. - Βοηθός Ιατρικών – Βιολογικών Εργαστηρίων
Ο απόφοιτος μπορεί να εργαστεί σε μικροβιολογικά, βιοχημικά, αιματολογικά εργαστήρια, σε διαγνωστικά κέντρα, φαρμακευτικές εταιρείες και υπηρεσίες υγείας. - Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
Ο απόφοιτος μπορεί να εργαστεί σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μαιευτικές κλινικές, κατασκηνώσεις και να προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης και φροντίδας κατ’ οίκον. - Βοηθός Φυσικοθεραπευτή (Νέα ειδικότητα!)
Ο απόφοιτος μπορεί να υποστηρίζει τη διαδικασία αποκατάστασης ασθενών σε φυσικοθεραπευτήρια, κέντρα αποκατάστασης και δομές υγείας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της κινητικότητας και της ποιότητας ζωής τους.
🔹 Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
- Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
Ο απόφοιτος ασχολείται με καλλιέργειες, φυσικούς πόρους, βιολογικές πρακτικές και αγροτική επιχειρηματικότητα στον τομέα της γεωργίας. - Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών
Ο απόφοιτος συμμετέχει σε διαδικασίες παραγωγής, μεταποίησης και διαχείρισης τροφίμων, εφαρμόζοντας αρχές ποιότητας, ασφάλειας και αγροτικής οικονομίας.